<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 03, 2016

Erdogan schudt moslimwereld wakker: Waarom doen jullie zo?

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is vastberaden om de moslimwereld wakker te schudden. Hij vindt het niet kunnen dat een moslim de Syrische president Bashar al-Assad, die hij een moordenaar noemt, nog kan steunen. “De Arabische Liga moet zijn rug recht houden. Waarom doen ze dat niet? Hoe kan een oprechte moslim moordenaar Assad nog steunen?”

Dat vroeg Erdoğan aan moslimlanden tijdens de ministersconferentie van de organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIS) in Istanbul. De bijeenkomst had als thema de rol van de vrouw in de ontwikkeling van een land, in dit geval OIS-leden.

“Ik vraag het ook aan jullie, beste zusters, jullie zijn op dit punt gevoeliger voor emoties. Hoe kan een moslim een moordenaar steunen die 600.000 moslims heeft vermoord? Een moslim hoort hem niet te verdedigen”, sprak Erdoğan.

Vluchtelingen

“We moeten ons afvragen waarom er vluchtelingen zijn. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?”, vroeg Erdoğan. “Het grootste probleem van de moslimgemeenschap is, is dat ze niet het pad van Allah volgen, maar verreweg daarvan zijn en achter iets of iemand anders aangaan. Het zijn de moslims die overal ter wereld pijn lijden, mede door ‘moslims’. De rijkdommen van moslims worden gebruikt door anderen waarbij nog eens moslims doodgaan. We moeten hier een halt aan toeroepen.”

Turkse moslim

De Turkse president schaamt zich als Turkse moslim, liet hij weten. “Ik schaam me als Turkse moslim voor wat er in Syrië, Irak en Afghanistan gebeurt. Ik schaam me voor wat er Somalië, Jemen en Libië gebeurt”, zei Erdoğan.

erdogan-schudt-moslimwereld-wakker-waarom-doen-jullie-zo-2

Eenheid

“Hoe lang blijven we nog stil? Hoe kan de moslimwereld vredig leven terwijl zijn broeders en zusters pijn lijden of worden vermoord? Wat moeten we nog allemaal ondergaan voordat we begrijpen dat de buitenlandse ‘redders’ eigenlijk de bron van alle problemen zijn?”, vroeg Erdoğan.

Erdoğan roept alle moslimlanden op een eenheid te vormen willen ze hun eigen problemen oplossen zonder afhankelijk te zijn van andere (vreemde) machten. “Ik benadruk dit nogmaals. Wij zullen voor deze moslimeenheid alles doen en veel opofferen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 03-11-2016

Nov 03, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...