<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 18, 2016

Erdogan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep

Turkije wordt met de dag steeds onafhankelijker als het gaat om de defensie-industrie en gaat zijn eigen vliegdekschip bouwen.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag tijdens een ceremonie in Istanbul, waar een van de acht schepen te water is gelaten van het MILGEM-project. Het project realiseert de bouw van Turkse oorlogs- en patrouilleschepen.

Erdoğan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep (3)

De Turkse president gaf aan dat Turkije na de bouw van een Turks amfibisch transportschip in staat zal zijn om een eigen vliegdekschip te bouwen. “Daar is geen enkel obstakel voor. Als we erin geloven en er hard voor werken, zal dat gaan lukken. Moge iedereen dit weten: de huidige regering heeft dit doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Het Turkse leger zal zijn eigen vliegdekschip gebruiken.”

Erdoğan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep (6)

Erdoğan zei dat Turkije niet meer de luxe heeft om te gaan wachten op het gebied van de defensie-industrie. “Onze regio is een staatskerkhof. Als je militair, politiek, cultureel en maatschappelijk niet sterk bent in deze regio, ben je in korte tijd vernietigd.”

Nederlaag terreurgroep

Erdoğan liet tijdens zijn toespraak ook weten dat de terreurgroep in het land de grootste nederlaag in de geschiedenis heeft geleden. “De regionale bevolking heeft zeer goed begrepen dat deze terreurgroep duistere doelen heeft en deze mensen graag in onwetendheid en armoede wil zien. Deze mensen hebben ook ervaren dat de Turkse staat in volle oprechtheid voor de regionale bevolking heeft gewerkt en flink heeft geïnvesteerd in de regio. Daarom steunt deze regionale bevolking sinds 20 juli deze terreurgroep niet meer, ondanks alle bedreigingen en gevaren waarmee ze te maken hebben. Er zijn meer dan 7.300 terroristen uitgeschakeld. De regionale bevolking heeft op een ongekende wijze de militaire antiterreuroperaties gesteund”, aldus Erdoğan.

Erdoğan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep (8) Erdoğan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep (5) Erdoğan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep (4) Erdoğan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep (7) Erdoğan spreekt over eigen vliegdekschip en nederlaag terreurgroep (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Jun 18, 2016
Loading posts...