<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2017

Erdogan: Veel surprises na 16 april

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdagavond tijdens een tv-interview op de Turkse zenders CNN Türk en Kanal D gezegd dat Turkije vele surprises wacht na het Turkse referendum op 16 april.

Dat antwoordde Erdoğan op de vraag of hij Duitsland zal bezoeken nu de nieuwe Duitse president Steinmeier na zijn beëdiging het gelijk over Turkije en hem had. “Ik betreur wat Steinmeier [die Erdoğan ervan heeft beschuldigd alles in gevaar te brengen wat Turkije in de afgelopen jaren heeft bereikt] heeft gezegd. Hij heeft zoiets gezegd terwijl we goede vrienden zijn. Ik zou niet willen dat hij een doelwit van mij zou maken, expliciet mijn naam gebruikend”, zei Erdoğan.

“Als ik tegen Duitsland zeg [door de verboden] fascistisch bezig te zijn, valt dat onder de definitie [van fascisme]. Zo ook met nazisme. Geldt ook voor Nederland. Onze vrouwelijke minister heeft urenlang in haar auto moeten zitten. Waar zijn de vrouwenrechten? Ze mag haar eigen grondgebied, het Turkse consulaat, niet betreden”, sprak Erdoğan.

“Je laat je paarden en honden los op mensen die daar gebruik maken van hun democratische rechten en vrijheden. De gebeten man is een Nederlander. Maar ook een Turk, mijn landgenoot. Je laat hem bijten door een hond waarna hij te horen krijgt dat hij drie maanden arbeidsongeschikt is. Waar is het internationaal recht? Waar zijn de mondiale waarden? En als we dit fascisme en nazisme noemen, voel je je ongemakkelijk. Het past in de definitie van de gebruikte termen wat jullie hebben gedaan. Je zou je niet eraan moeten storen. Zullen we het fascisme noemen? Welke term wil hij? Zeg maar welke term je wil, dan noemen we dat [voortaan] zo.”

“Ik ben op dit moment niet van plan om Duitsland te bezoeken. 16 april zal al deze onderwerpen en agendapunten bepalen. Men kan na 16 april veel surprises verwachten. Ook zij kunnen met veel surprises te maken krijgen”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-03-2017

Mar 23, 2017
Loading posts...