<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 26, 2015

Erdogan tegen New York Times: “Wie zijn jullie?”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageert fel op een bericht dat in de New York Times is gepubliceerd waarin wordt gesteld dat er “donkere wolken boven Turkije” hangen

In het bericht stelt New York Times dat Erdoğan zich “vijandig opstelt tegenover de waarheid” en dat de Verenigde Staten en andere NAVO-bondgenoten van Turkije Erdoğan moeten aansporen “om zich af te wenden uit het destructieve pad dat hij volgt.”

Erdoğan vindt dat New York Times hem schande wil aandoen. “De New York Times zegt dat er druk is op de Turkije van Erdoğan. Wat voor soort druk is dat? Op wat baseert men dit? Ken je grenzen. Sinds wanneer belasteren en roddelen jullie over Turkije vanuit Amerika?”

De Turkse president is ook van mening dat New York Times dit niet in eigen land zou kunnen doen. “Kun je hetzelfde zeggen over de Amerikaanse regering? Ze zullen onmiddellijk doen wat er gedaan moet worden. Daar zullen ze geen grappen over maken.”

“Ze zijn gewend om uitspraken te doen van een afstand van 10.000-15.000 kilometer en orders te sturen vanuit de andere kant van de wereld. Turkije van vroeger die zich liet leiden is er niet meer. Er is nu een nieuwe Turkije”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl | AA – ISTANBUL

May 26, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...