<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2016

Erdogan: ‘Terreur is verboden in de Islam, IS is anti-Islam’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft maandag opnieuw hard uitgehaald naar de mensen die terreurgroep IS (Daesh) steeds met de Islam proberen te associëren.

Dat deed Erdoğan in Chili in zijn toespraak tijdens de conferentie van de Economische Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied van de Verenigde Naties (ECLAC).

“Punt één: Terreur in de Islam is absoluut verboden. Punt twee: Niemand kan de Islam met terreur associëren. Punt drie: IS (Daesh) is een terreurorganisatie en heeft niets te maken met de Islam”, sprak Erdoğan.

webt4gv6fye8qdi joqgradv

De Turkse president vindt dat terreurorganisaties pas effectief bestreden kunnen worden als alle landen loyaal gaan samenwerken en solidair zijn: “Men kan niet zeggen dat een terreurgroep goed is en de andere slecht. Als er een terreuraanval in een Europees land plaatsvindt, is de hele wereld in rep en roer. Maar als dat in Ankara, Istanbul, Suruç of Gaziantep gebeurt, kijkt de wereld alleen maar toe. IS is net als de PKK, PYD en DHKP-C een terreurorganisatie. Ik roep iedereen op om even hard tegen al deze terreurgroepen te strijden.”

webtf8eyqcduıo24qgr8dvaıcoxzg2ewd

Erdoğan benadrukte dat de Islam is afgeleid van het woord vrede. “IS is anti-Islam. Ze zijn schadelijk voor de Islam. Dat heb ik ook tijdens de G20-top in Antalya gezegd. Het associëren van een terreurgroep met een geloof of etnische groep brengt met zich mee dat groeperingen die zich voeden met de schandelijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de mensheid, zoals racisme en xenofobie, alsmaar sterker worden”, aldus Erdoğan.

webt4fve8y dıjq24g9vdogqwaevdzx

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SANTIAGO

Feb 02, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...