<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Ak Ajans Nederland
Aug 09, 2017

Erdogan to make changes in party before 2019 election

‘AK Party’s most important feature is its ability to renovate and renew itself,’ Erdogan says

President Recep Tayyip Erdogan said Wednesday that Turkey’s ruling Justice and Development (AK) Party will make major changes in its structure before the 2019 elections.

“We have been in continuous struggle in the past 16 years since this party was created, and the 15 years we have ruled the country,” said Erdogan, who also heads the party, while speaking at a council meeting at Giresun, a province by the Black Sea.

“The AK Party’s most important feature is its ability to renovate and renew itself,” he added.

Erdogan said that the 2019 elections were very important for Turkey. “A difficult period of struggle awaits us,” he said.

He said he did not want the AK Party to end up like those before it. “Starting with our organizations, we are determined to bring serious renovation and change to our party,” he said.

Erdogan elaborated that he did not want certain groups to infiltrate the party.

Erdogan retook the party reins at an extraordinary congress on May 21, 2017. For nearly three years prior, as president he was barred from leading the party, but constitutional changes ratified in a public referendum ended that prohibition.

He had led the party for 13 years starting from its foundation in 2001.

During his time as prime minister from 2003-2014 he saw two general elections in which the party returned to power with a greater share of the vote each time.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Ankara

Aug 09, 2017
 • Ben Steker

  Met andere woorden : hij zet het dus helemaal naar zijn eigen hand.

 • Ozturk

  Dat is ook eigenlijk altijd het probleem: Nederlanders die niets begrijpen van de situatie in Turkije, die bepaalde democratische ontwikkelingen ‘met andere woorden’, en dan vooral met behulp van hun eigen bevooroordeelde narratief gaan uitleggen.

  Nee meneer Steker, hij zet helemaal niets naar zijn eigen hand. Hij reorganiseert de Turkse politiek volgens de wens van zijn volk die hem per democratisch referendum daartoe volmacht en opdracht heeft gegeven.
  Wij weten en begrijpen dat u als Nederlander moeite zult hebben om het begrip ‘referendum’ te doorgronden, immers, uw Nederlandse democratie neemt herhaaldelijk een loopje met de wil van het volk dat uit een referendum rolt, maar Turkije Is een echte democratie, waar de wil van het volk onvoorwaardelijk wordt uitgevoerd.

  Turkije is geen bananenrepubliek zoals Nederland meneer Steker, U moet nog veel leren over democratie en het begrip referendum.

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Dus 51% moet hem wel. En dat is democratisch gezien wat mij betreft de belangrijkste conclusie. Al de rest wat u bazelt is ondergeschikt. Tenzij u het niet zo nauw neemt met democratische normen en uw eigen gelijk boven alles vind prevaleren.
  Uw ‘gelijk’ Is voor ons Turken sowieso niet zo interessant. U heeft immers uw eigen zinkend landje waar u uw normen naar hartelust kunt botvieren. Veel plezier daarmee.

 • Ben Steker

  U vindt dus ondergeschikt dat bijna alle grote steden en de toeristische gebieden, niet voor hem het referendum gestemd hebben ? U begrijpt toch wel dat een voorsprong van maar 2% heel gauw kan veranderen als de ware beweegredenen naar boven komen? Een gevaarlijke en erg arrogante gedachte die in de toekomst nog wel eens keihard kan worden onderuitgehaald.

 • Ozturk

  Meneer Steker,

  In een democratie geldt maar 1 ding: 50% + 1 stem is een meerderheid.
  U kunt praten zoveel u wilt, maar als u dit systeem wilt veranderen – wat ik mij goed kan voorstellen als rechts-extremist, die nooit een meerderheid kunnen behalen – dan dient u de democratie af te schaffen. Misschien dat u dit lukt in zinkend schip Nederland, maar niet in het democratische bolwerk dat Turkije heet en verdedigd wordt door 80 miljoen Turken.

  In het recente referendum koos een meerderheid voor aanpassing van de bestaande Grondwet, die door een militaire junta was opgesteld in een periode van militaire dictatuur (1982). De wereld gaat dat gewoon accepteren, zo werkt democratie. Democratie Is geen supermarkt, waar u maar wat raak kan shoppen alleen als het u uitkomt.
  U moet duidelijk nog veel les van ons krijgen over democratie.

 • Ben Steker

  “Democratie is een bestuursvorm waarbij het volk zelf stemt over de wetten, of de vertegenwoordigers kiest die de wetten maken. Hierbij is het volk dus baas in eigen gebied, en kunnen er geen maatregelen en wetten opgelegd worden als de meerderheid van de bevolking het er niet mee eens is.” Volgens mij is uw geliefde president hier toch aardig in doorgeslagen vwb het opleggen van maatregelen en straks het maken van wetten. Hij heeft met het presidentiële systeem zo goed als de alleen heerschappij. Dat weet ik, dat weet u, maar jammer genoeg een heleboel Turken nog niet. Komen ze nog wel achter. Eens kijken hoelang die 2 % voorsprong het volhoudt. U kunt ook zoveel praten als u wilt, het is een nipte overwinning. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat u als ultra blinde volger van dit regime, hier ook niets anders kan verkondigen. U zou wel eens op de kliklijst terecht kunnen komen! Veel lees plezier vanaf het zinkende schip.

 • Ozturk

  Heer Steker,

  ik kan er ook niets aan doen, ik benoem zaken als ik ze zie.
  Wanneer een persoon zich bedient van terminologie als ‘u bent geen volwaardig Nederlander [omdat ik dat vind]’, ‘WIJ kotsen U uit vanwege uw mening’, ‘van uw soort gezwellen verlost raken [op de trein zetten?]’, dan herken ik daarin nazisme en zal ik ook niet schromen om u als zodanig te benoemen.
  Als u meent dat ik u op basis van willekeur en ongefundeerd beschimp met die term, dan mag u dat aanvechten bij de rechter, maar ik denk mijn zaak bij een rechter toch aardig zal kunnen onderbouwen op basis van uw eigen geschriften.

  Dus hoe meer u hier schrijft, hoe meer u de term nazi-nazaat en rechts-extremist zult tegen blijven komen.

  U zou ook eens bij uzelf te rade kunnen gaan en besluiten er iets aan te gaan doen door uw houding en taalgebruik te matigen. Dat zal meer helpen dan u hier kinderachtig te gaan zitten beklagen over het feit dat u door mij ontmaskert wordt.

 • Ben Steker

  Ik hoef niks bij een rechter uit te vechten. U beslist al over u eigen lot met dit soort uitspraken. Nederland is dit soort NSB gedrag meer dan zat. U heeft zich lang geleden al gediskwalificeerd met dit soort uitspraken. Dat u keer op keer de woorden nazi-nazaat en rechts-extremist gebruikt, verbaasd me niks, u bent nou eenmaal uit dit hout gesneden en wij weten precies waar u voor staat in Nederland, namelijk niets. Laat die trein maar zitten. Erg zielige uitspraak. Dit verraad ook meteen waar u voor staat. Nederland kokhalst van u. Ik vindt het prima want des te eerder wordt het onaangenaam om hier te wonen voor u en vervolgens niet als volledig geaccepteerd te worden. Die kant gaan we gelukkig wel op. Het kaf gaat zich van het koren scheiden. U mag tezijnertijd ook met uw grootste,beste en rijkste airline terug naar uw president in het beloofde land. Nogmaals de groeten vanaf dit zinkende schip Nederland en nee….. ..we denken niet met weemoed terug aan u en uw dubbele agenda gedrag.

Loading posts...