<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 01, 2018

Erdoğan tegen Trump: Ga je nog wat doen tegen Israël?

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft met afschuw gereageerd op de Israëlische daden in de Gazastrook. Het Israëlische leger heeft in de afgelopen dagen 17 Palestijnen doodgeschoten en duizenden verwond die meededen aan een optocht tijdens de ‘Mars van de Terugkeer’. Onder de slachtoffers is een 28-jarige Palestijnse man die aan akkerwerkzaamheden deed.

Erdoğan veroordeelde de Israëlische daden met klem. “De aanvallen van de Israëlische regering zijn onmenselijk”, zei Erdoğan zaterdag tijdens een groot partijcongres in Istanbul.

“Waar zijn degenen die kritiek hebben op de Turkse militaire operatie Olijftak, de meest schone en morele militaire ingrijp in de afgelopen jaren? Hebben jullie ze iets horen zeggen over de nieuwe moordpartijen van Israël in Gaza? Waar zijn ze allemaal gebleven?”, vroeg de Turkse president zich af.

Erdoğan heeft vrijdagavond telefonisch contact gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. “Ik heb hem dit ook gevraagd. Gaan jullie Israël nog tegenhouden?”

Er wordt massaal weggekeken, zei Erdoğan. “Dit is het grootste bewijs van hun onoprechtheid. Turkije doet niet aan moordpartijen. Men wijst naar ons (Afrin) terwijl Israël met zware wapens op Palestijnen, die zich op hun eigen grondgebied bevinden, schiet.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 01-04-2018

Apr 01, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...