<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 02, 2017

Erdogan: Turken goed in penalty’s, beoordelaars slaan plank mis

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag in Ankara voor een grote menigte Turken gezegd dat internationale kredietbeoordelaars de plank flink hebben misgeslagen over Turkije.

“De Turkse groei is uitgekomen op 2,9 procent. Sommigen zullen dat bagatelliseren. Wat is de groei in Europa geworden? 1,5 procent. Die van OECD-landen 1,7 procent. Tuurlijk is 2,9 procent voor ons te weinig”, sprak Erdoğan tijdens een multi-openingsceremonie. “Weten jullie nog de uitspraken van deze ‘glorieuze’ economische instanties en kredietbeoordelaars, die het op hun donder van mij kregen en ik zei hun niet serieus te nemen? Vergeet niet dat zij een procent minder groei hadden ‘verwacht’. Wat betekent dit? Ze hebben de plank flink misgeslagen. Dit volk is goed in penalty’s.”

Erdogan hamerde erop dat als Turkije sinds 1991 een stabiele regering had, Turkije nu niet een bbp per hoofd van 11.000 dollar had, maar van 22.000 dollar. “We waren dan twee keer verder dan nu.”

Erdogan Turken goed in penalty's, beoordelaars slaan plank mis1

De Turkse president benadrukte voor een grote menigte dat ‘het Turkse volk alle plannen tegen Turkije de grond in heeft geboord’. “Ze worden helemaal gek nu jullie je niet overgeven, nu ze van alle kanten aankomen, en daarentegen zelfs de victorie hebben behaald [15 juli]. Jullie hebben al hun [duistere] plannen en verwachtingen de grond ingeboord.”

Erdogan Turken goed in penalty's, beoordelaars slaan plank mis2

Erdogan gaf ook aan dat op 16 april [referendum] Turken de westerse leiders de (grote) les zullen lezen.

Erdogan Turken goed in penalty's, beoordelaars slaan plank mis3

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-04-2017

Apr 02, 2017
Loading posts...