<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2016

Erdogan: ‘Turkije besteedt 9 miljard dollar aan vluchtelingenopvang, niemand die helpt’

Het bedrag dat Turkije heeft besteed aan de opvang van de Syrische vluchtelingen is opgelopen tot meer dan 9 miljard dollar.

Dat meldt de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

web23qfwesacdxz

De buitenlandse steun die Turkije daarbij heeft ontvangen is niet eens vijf procent van dat bedrag. “Turkije heeft meer dan 9 miljard dollar uitgegeven voor de vluchtelingen. De steun die we vanuit het buitenland hebben ontvangen is slechts 420 miljoen dollar”, zei Erdogan in Chili, waar hij op staatsbezoek was.

webty3qefuvadcklx

Erdoğan zei ook dat Turkije het Assad-regime meerdere keren heeft gewaarschuwd, nog voordat de burgeroorlog in Syrië uitbrak: “We gaven aan dat Assad moest luisteren naar de democratische eisen van de Syriërs en de noodzakelijke hervormingen moest doorvoeren. Assad luisterde niet en begon vatenbommen, ballistische raketten en chemische wapens op zijn eigen bevolking te gooien. Rusland en Iran hebben aan de kant van Assad gestaan en hebben de moorden op de Syriërs gesteund.”

webge8wivdjlqegadzx

De Turkse president gaf aan dat Turkije zijn deuren niet zal gaan sluiten voor de mensen die gevlucht zijn voor de oorlog. “We kijken met een menselijk oog naar deze vluchtelingen. De Europese landen hebben sinds het begin alleen maar toegekeken, nu schreeuwen ze van dat ze de vluchtelingen niet willen. In Turkije bevinden zich nu 2,5 miljoen vluchtelingen. Er is niemand die ons daarbij financieel steunt. Voor Turkije maakt het niet uit of ze steun ontvangt. We blijven onze grenzen openhouden voor deze mensen, ongeacht hun ras, taal en religie”, aldus Erdoğan.

web3qfesacdx web3rqefsadcxz

web1r3qfwesacxzweb1r3wqfsdacx1

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SANTIAGO – KILIS – ŞANLIURFA

Feb 03, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...