<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 17, 2018

Erdoğan: Turkije is niemands achtertuin

Degenen die de afgelopen eeuw Turkije probeerden te domineren, zijn door het Turkse volk teruggedrongen.

Die opmerking maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag tijdens de opening van vijf grootschalige volksparken in Istanbul.

“Aan degenen die probeerden Turkije in hun achtertuin te veranderen sinds de Slag om Gallipoli, de Onafhankelijkheidsoorlog, en 15 juli 2016 (de verijdelde staatsgreep), aan hen gaven we als natie het noodzakelijke antwoord”, sprak Erdoğan, verwijzend naar de beslissende historische militaire overwinningen van Turkije, toe aan een grote menigte Turken.

“Een van de verplichtingen in ons 100-daagse nationale stappenplan is vandaag vervuld door deze (beloofde) volksparken te openen. De andere projecten zullen één voor één worden voltooid.”

“We zeggen dat we Kanaal Istanbul zullen bouwen. Zij zeggen ‘We willen het niet’, ‘Bouw het niet’. We zullen het bouwen, of je het wilt of niet”, maakte de Turkse president iedereen duidelijk.

Volgend jaar is Turkije van plan het wereldproject Istanbulkanaal, een kunstmatige zeestraat, te starten en af ​​te ronden in 2023, meldde de Turkse minister van Transport en Infrastructuur, Cahit Turhan. Het kanaal is bedoeld als hulpmiddel voor het scheepsverkeer tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara, met name voor het olietankerverkeer dat door de Bosporus loopt.

Het 45 kilometer lange kanaal, dat langs de Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu-corridor in Istanbul wordt gebouwd, krijgt een capaciteit van 160 schepen per dag.

In zijn toespraak zei Erdoğan ook dat ze het grootste kermisterrein van Turkije gaan bouwen op Atatürk Airport, dat vanaf 31 december gesloten zal worden voor commerciële vluchten.

Na de opening van het volkspark met bibliotheken en cafés, ook wel de Nationale Tuin genoemd, van Başaksehir, opende de Turkse president middels teleconferenties ook de volksparken in de wijken Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane en Çırpıcı.

Parlementsvoorzitter Binali Yıldırım prees ook de opening van de nieuwe volksparken en zei: “Steden zijn de centra van onze beschaving. Al onze inspanningen zijn om onze mensen een goed leven te laten leiden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 17-11-2018

Nov 17, 2018
Loading posts...