<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 04, 2018

Erdoğan: Turkije laat zich niet afpersen

Turkije zal nooit toestaan dat het wordt uitgesloten van winning van natuurlijke hulpbronnen in het oostelijke Middellandse-Zeegebied.

Dat maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zondag duidelijk na eenzijdige stappen van Griekenland in de regio.

Tijdens de uitreiking van het derde schip van MILGEM, het eerste inheemse oorlogsschipprogramma van Turkije, aan de Turkse marine zei Erdoğan dat Turkije en de Turkse Republiek Noord-Cyprus zich niet laten afpersen en buitensluiten.

“Diegenen die dachten zonder Turkije stappen te kunnen ondernemen in de oostelijke Middellandse Zee of de Egeïsche Zee, beginnen zich te realiseren dat ze een grote fout hebben gemaakt.”

“We hebben geen oog op territoria van andere landen en dagen hun rechten niet uit. We beschermen alleen de rechten van ons land en onze broeders (Noord-Cyprus)”, sprak de Turkse president, die ook het eerste lasproces startte van een nieuw type Turkse onderzeeër.

Turkije heeft de eenzijdige booractiviteit van de Grieks-Cypriotische overheid in het oostelijke Middellandse Zeegebied tot nu toe consequent aangevochten. De Turkse regering hamert erop dat de Turks-Cyprioten ook recht hebben op de hulpbronnen in het gebied.

De Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar, zei in zijn toespraak dat elk project waar Turkije geen deel van uitmaakt in de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee, geen kans heeft om te overleven.

De Turkse strijdkrachten en marine zullen elke stap zetten om de rechten en belangen van Turkije te beschermen, voegde Akar daaraan toe.

Het derde schip van MILGEM, genaamd Burgazada, is een korvet dat een snelheid van 29 zeemijl per uur kan halen. Het Turkse oorlogschip heeft een lengte van 99,5 meter en een breedte van 14,4 meter. Het korvet kan op maximale snelheid de Golf van Aden binnen vijf dagen bereiken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-11-2018

Nov 04, 2018
Loading posts...