<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 30, 2016

Erdogan: Turkije wil niet meer afhankelijk zijn

Turkije wil in 2023 niet meer afhankelijk zijn van andere landen als het gaat om de defensie-industrie. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag in Istanbul.

“In 2002 was de Turkse defensie-industrie voor 80 procent afhankelijk van buitenlandse industrieën. Nu is dat gehalveerd tot 40 procent. In 2023 willen we helemaal niet meer afhankelijk zijn”, sprak Erdoğan tijdens een ceremonie waar het startsein is gegeven voor de bouw van Turkse amfibische aanvalsschepen.

Web_16126817_8939351_Web

De Turkse president gaf aan dat Turkije buiten zijn grenzen ook sterk moet zijn: “We zien dat de dreigingen richting Turkije steeds groter worden. We hebben gezien dat we er alleen voor staan. We moeten ook meer zichtbaar zijn in de internationale arena, iets waar we al laat voor zijn. Daarom vraag ik aan de projectleiders om deze schepen niet in 5,5 jaar, maar in 4 jaar af te ronden.”

Erdoğan gaf aan dat de bouw van de amfibische aanvalsschepen een belangrijke stap zal zijn in de bouw van de meest unieke Turkse vliegdekschepen ter wereld. “Onze helikopters, gebouwd op eigen bodem, zijn inmiddels ingezet in binnenlandse veiligheidsoperaties. Het prototype van de Altay-tank is ook afgerond. Binnenkort start de serieproductie van onze eigen wapens voor het Turkse leger. We hebben veel bereikt in de bouw van onze drones. Ik hoop dat met het in gebruik nemen van onze eigen drones de binnenlandse veiligheid en Turkije daarmee opgelucht zal zijn en verlost zal zijn van deze afhankelijkheid.”

Erdoğan liet weten dat de Turkse defensie-industrie vroeger doelbewust afhankelijk is gemaakt van andere landen. “Turkije is toen flink bezig gehouden met zaken die niet belangrijk waren en nergens op sloegen. Daardoor heeft het Turkije van toen zich niet kunnen concerteren in zijn defensiezaken. Turkije kreeg nog laatst weer geen steun van zijn zogenaamde NAVO-bondengoten: we mochten geen wapens kopen om ons te verdedigen. Daarom moeten wij eerst genoeg zijn voor onszelf”, aldus Erdoğan.

Web127533_8941144_WebWeb27533_8941146_WebWeb127533_8941148_Web

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 30-04-2016

Apr 30, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...