<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 09, 2019

Erdoğan: Turkse scheepvaartindustrie herrijst, Nederland ook klant

De Turkse scheepvaartindustrie heeft in de afgelopen zestien jaar een grote groei doorgemaakt, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag.

“De Turkse scheepvaartindustrie heeft de spinnenwebben weggeblazen en is de afgelopen zestien jaar opnieuw gebloeid”, zei Erdoğan tijdens de lanceringsceremonie van een nieuw test- en trainingsschip, de Ufuk (A-591), in Istanbul-Tuzla.

“In de wereld van vandaag, waar preventieve intelligentie, met name signalenintelligentie, van vitaal belang is geworden, geloof ik dat de korvet Ufuk een groot gat zal vullen”, sprak de Turkse president.

Turkije is een van de leidende landen in de Middellandse Zee in het bouwen en onderhouden van schepen, onderstreepte Erdoğan.

“Samen met zijn eigen behoeften, bouwt Turkije ook schepen voor vele ontwikkelde landen in de wereld zoals Noorwegen, het VK, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië”, zei hij, eraan toevoegend dat tot nu alleen al in het scheepswerf in Tuzla ruim 2.000 schepen gerepareerd en gerenoveerd zijn.

Erdoğan liet weten dat Ufuk het eerste Intel-schip is dat is geproduceerd met behulp van nationale middelen en capaciteiten, en technologie die weinig landen ter wereld bezitten. “Het Ufuk-korvet kan onmiddellijk bedreigingen voor onze nationale veiligheid detecteren, ook op internationale wateren, gedurende 45 dagen zonder pauze en in ruwe klimaten en maritieme omstandigheden.”

De Ufuk is het vijfde schip gebouwd dankzij het MILGEM-project, het eerste inheemse oorlogsschipprogramma van Turkije. Het schip is 99,5 meter lang en 14,4 meter breed.

Strijd tegen terreur

Over de strijd van Turkije tegen terrorisme zei Erdoğan: “De afgelopen drie jaar hebben we veel grote successen geboekt tegen terreurgroepen, met name Daesh en de PKK, die het leven van onze burgers als doelwit hebben en proberen ons land te verdelen.”

Alle terroristische groeperingen die het bloed van moslims vergieten, van Daesh tot al-Qaeda, dragen westerse wapens, benadrukte de Turkse president.

“De PYD/YPG-moordenaars die genocide plegen in Noord-Syrië, hebben raketten, bommen en wapens van onze bondgenoten in hun handen,” zei Erdoğan, verwijzend naar de Amerikaanse steun voor de YPG/PKK, de Syrische PKK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 09-02-2019

Feb 09, 2019
Loading posts...