<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 17, 2018

Erdoğan vergeeft studenten die hem schoffeerden

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft de studenten van een technische universiteit in Ankara vergeven nadat zij hem met een spandoek hebben geschoffeerd tijdens een diplomaceremonie. De boodschap op het spandoek werd massaal overgenomen door vele Erdoğanhaters. De jongens hebben geen rechtszaak meer aan hun broek hangen.

Dat werd bekend na een bijeenkomst van Erdoğan met de studenten, die veel spijt hebben van hun wandaad, lieten ze weten. Ze vroegen samen met hun ouders een gesprek met de Turkse president aan, die hen daarop liet langskomen.

De ontvangst vond plaats in het kader van het belang dat Erdoğan geeft aan jongeren, verklaarde woordvoerder van de Turkse regeringspartij Ömer Çelik.

“Ze hebben iets onacceptabels gedaan wat tegen de moraliteit en onze normen en waarden is. Bovendien is sprake van een misdaad. Desondanks ging onze president in gesprek met deze jongeren en vroeg om hun projecten op de universiteit. Het is een mooi gesprek geworden”, liet Çelik weten.

De Turkse president liet aan de studenten weten dat hij voor hun land, Turkije, werkt. “We verwachten veel van onze jongeren. Doe geen foute en illegale dingen. Laat men over jullie mooie daden en prestaties spreken”, zijn enkele uitingen van Erdoğan geweest aan de jongeren, zei Çelik.

Het gaat om meerdere jongeren die studeren aan de faculteit Industrieel Ontwerpen. Een daarvan heeft nog eens een prijs gekregen in de categorie defensie, benadrukte Çelik. “Ze betuigden spijt. Ze zeiden dat ze echt niet hadden geweten tot wat hun verkeerde boodschap allemaal zou leiden.”

Erdoğan sprak ook over hoe Turkije steeds op alle vlakken wordt tegengehouden en hoe hij hier tegen strijdt. Hij vroeg de jongeren expliciet om nog meer prestaties zodat Turkije niet meer afhankelijk is als vroeger.

De Turkse president gaf ook smartphones, van nationale makelij, cadeau aan de jongeren. “De zaak wordt doorgehaald”, aldus Çelik.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 17-10-2018

Oct 17, 2018
Loading posts...