<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 02, 2017

Erdogan: Volg Turkije niet op basis van leugens en via westerse media

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan roept mensen op Turkije bij de bron te volgen.

“Volg Turkije alstublieft niet via nieuwsberichten van westerse media of leugens van terroristische lobbygroepen, die leugens verspreiden”, zei Erdogan maandag in New Delhi, waar hij een eredoctoraat heeft ontvangen van de Nationale Islamitische Universiteit van India.

“Wij raden jullie aan om Turkije bij de bron te volgen. Er zijn veel mediagroepen, tv-zenders, kranten en tijdschriften in ons land die in het Engels publiceren en uitzenden”, lichtte Erdogan toe. “Want dan zullen jullie met jullie eigen ogen zien hoe valselijk zij alle waarheden manipuleren of in de doofpot stoppen.”

De Turkse president riep de aanwezigen en met name jongeren ook op om vooroordelen weg te nemen.

Erdogan Volg Turkije niet op basis van leugens en westerse media3

Kritiek

Erdogan uitte ook flinke kritiek op de werkwijze van de VN-veiligheidsraad. “Wij geloven erin dat vrede en internationale stabiliteit [op aarde] alleen kan komen als er sprake is van een rechtvaardig systeem. De Verenigde Naties en met name de VN-veiligheidsraad moet zo snel mogelijk worden hervormd. Kunnen we spreken van een gezonde toestand als India met zijn bevolking van 1,3 miljard mensen niet in de VN-veiligheidsraad zit? Hoe rechtvaardig kan deze raad zijn zonder een vertegenwoordiging van de Islamitische wereld van 1,7 miljard moslims?”

“Hoe kunnen we het lot van de hele wereld overlaten aan vijf landen? Als een land nee zegt, gaat niets door. Hoe kan zoiets bestaan? Is de VN-veiligheidsraad rechtvaardig? Nee, zeer zeker niet. En als Erdogan dit zegt is hij ‘hard’. Als Erdogan dit zegt is hij niet ‘aardig’. Wie moet dan van ons houden? Als slachtoffers van deze wereld en onderdrukten van ons houden, is dat genoeg voor ons”, sprak Erdogan.

Erdogan Volg Turkije niet op basis van leugens en westerse media2

VN-Syrië

De Turkse president had het ook over de ‘prestatie’ van de Verenigde Naties in Syrië.

“Hoe kunnen we spreken van rechtvaardigheid nu we duidelijk zien wat er gebeurt in Syrië en in Irak? Er zijn bijna een miljoen mensen vermoord en die Assad, die met staatsterreur bezig is, kan ondanks de Verenigde Naties nog steeds aan de macht blijven. Daar zijn geen woorden meer voor. Met wat voor een oplossing zijn die vijf grootmachten bij de VN gekomen?”

“Wij zitten middenin [het probleem] en hebben een 911 kilometer lange grens met Syrië. Wij zijn ook het gewonde land. Wij vangen drie miljoen vluchtelingen op. Wij hebben samen met alle Turkse ngo’s 25 miljard dollar uitgegeven voor hun. En helpt de wereld ons? Laat ik dat zeggen, de Europese Unie deed een belofte. Ze zouden in juli 2016 drie miljard euro voor de vluchtelingen sturen. Weten jullie wat er is ontvangen? [Slechts] 725 miljoen euro”, aldus Erdogan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW DELHI | Gepubliceerd: 02-05-2017

May 02, 2017
Loading posts...