<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 19, 2016

Erdogan: Waar is het Westen nu?

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vroeg zich in een toespraak af waarom het Westen stil blijft na de recente aanslag (12 mei) van terreurgroep PKK op het Turks-Koerdische dorp Tanışık in Diyarbakır. Bij de aanslag, waarbij PKK-terroristen gebruik hebben gemaakt van een vrachtwagen met 15 ton explosieven, kwamen 16 Turks-Koerdische burgers op zeer brute wijze om het leven. Zo bruut dat de stoffelijke overschotten van 13 van de omgekomen burgers samen in totaal 60 kilo wegen.

“Hoe lang blijft het Westen nog met twee maten meten en blijft het onoprecht en hypocriet? Een terreurgroep wil honderden burgers in het centrum van Diyarbakır vermoorden door gebruik te maken van een vrachtwagen vol explosieven. 16 burgers hebben dit voorkomen, ten koste van hun leven. Dit is iets waar de hele wereld over moet praten. Deze aanslag moet door de hele wereld veroordeeld worden”, zei Erdoğan.

De Turkse president liet weten dat het niet de eerste keer is dat het Westen stil blijft. “Men is altijd stil gebleven bij dit soort terreuraanslagen. Het Westen, dat deze terreurgroep steunt en zijn gang laat gaan, heeft deze aanslagen nooit krachtig veroordeeld. De wereld ligt in rep en roer als er een aanslag in Parijs of Brussel wordt gepleegd, maar is helemaal stil als dat in Lahore, Ankara, Istanbul of Diyarbakır gebeurt. Dit is iets wat ons zeer pijn doet. Hoe lang gaat deze ambivalente houding nog duren? We zien dat de politiek in de wereld oneerlijk is. Het grootste probleem in de wereld is niet terreur zelf, maar de onoprechte en hypocriete houding tegenover terreur(groepen)”, aldus Erdoğan.

Erdoğan Waar is het Westen nu (2) Erdoğan Waar is het Westen nu (3) Erdoğan Waar is het Westen nu (4)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – DIYARBAKIR | Gepubliceerd: 19-05-2016

May 19, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...