<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 04, 2016

Erdogan waarschuwt Duitsland en Europa

Als Duitsland en Europa niet met rechtvaardige oplossingen komen voor de huidige moeilijkheden, zal Turkije niet meer als vangnet fungeren en Europa alleen laten in hun problemen. Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag weten in Istanbul.

De waarschuwing van Erdoğan komt na het besluit van het Duitse parlement om de Armeense kwestie als genocide te bestempelen. “Dit is een oproep aan de hele wereld. We accepteren deze beschuldiging van genocide niet”, en ging verder: “Wat weet die ene jongen [die met het voorstel kwam in het Duitse parlement] nou wat er echt is gebeurd tijdens de Eerste Wereldoorlog? Hoe is het gesteld met jouw kennis van de geschiedenis? Wat is jouw kennis van de archieven? In welke archieven ben je gedoken? Je zult niets bereiken met het uitschelden van Tayyip Erdoğan”, gaf de Turkse president aan.

Erdoğan zegt verbaasd te zijn dat het grote Duitse parlement deze man heeft kunnen volgen: “Dit is een oproep aan de Duitse politici: Als jullie oprecht en eerlijk zijn, gaan we dit samen oplossen. Al onze archieven staan open, en stonden al open. Als jullie ook archieven hebben, open die allemaal.”

In Turkije leven 100.000 Armenen, waarvan de helft met een Turkse nationaliteit. Erdoğan: “De overige helft verblijft gewoon in Turkije, zonder dat er hun iets wordt aangedaan. Waarom houden we deze Armenen zonder burgerschap dan nog in Turkije? Zullen we hun dan, net zoals de Europeanen doen, gewoon terugsturen naar Armenië? We kunnen dat doen. We zien wat Europa de vluchtelingen aandoet.”

Mocht Europa niet met rechtvaardige oplossingen komen voor de huidige problemen, zal Turkije geen vangnet meer zijn voor problemen van Europa, zei Erdoğan. “Dan staan ze er alleen voor.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Jun 04, 2016
Loading posts...