<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 04, 2017

Erdogan waarschuwt: Duitsland moet berecht worden, ‘journalist’ was spion

Duitsland zou wegens steun aan terrorisme voor de rechter moeten worden gesleept. Het land heeft een terreurleider laten spreken, terwijl toespraken van bewindslieden worden belemmerd. Daarnaast is de Duitse journalist die in Turkije is gearresteerd, een Duitse PKK-spion.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vrijdag in Istanbul.

Zijn woorden komen nadat bijeenkomsten van Turkse ministers door Duitsland zijn tegengehouden.

“Mijn minister van Justitie wordt geweerd omdat er geen genoeg parkeergelegenheden zouden zijn. De Turkse minister van Justitie mag niet spreken. De Turkse minister van Economische Zaken mag niet spreken. Ik wil middels videoconferentie meedoen met een bijeenkomst in Duitsland, maar die wordt direct, binnen twee uur door het Duitse gerechtshof, geblokkeerd. Dat is nergens ter wereld gezien.”

“Maar Cemil Bayik [terreurleider en PKK-mede-oprichter] mag rechtstreeks vanuit het Kandil-gebergte meedoen en zijn toespraak houden in Duitsland. Ze moeten voor de rechter worden gesleept wegens steun aan terrorisme. Dit is overduidelijk”, sprak Erdoğan.

Deniz Yücel

De Turkse president had het ook over de arrestatie van de Duitse journalist Deniz Yücel. “Kijk uit voor dit. Die vertegenwoordiger van [het Duitse dagblad] Die Welt zou zijn gearresteerd wegens berichtgeving [en dus journalistiek]. Deze desbetreffende persoon is een Duitse spion, die de PKK vertegenwoordigde. Hij heeft zich een maand lang schuilgehouden in het Duitse consulaat [in Istanbul]. We hebben een maand gevraagd om uitlevering en berechting, maar we kregen hem niet.”

“Dat zei bondskanselier Angela Merkel tegen mij. Ik vroeg haar om uitlevering van terroristen [die bij hun zijn ondergedoken]. Maar ze antwoorden altijd dat de rechtsstaat onafhankelijk en onpartijdig opereert. Ik zei tegen haar dat we vertrouwen hebben in ons onafhankelijk en onpartijdig rechtssysteem. Lever hem uit en laat hem berechten. Eerst gaven ze hem niet, maar toen gebeurde er opeens iets en kregen we hem. Justitie heeft daarna zijn werk gedaan: hij is gearresteerd”, liet Erdoğan weten.

De Turkse president kwam ook met een waarschuwing: “Op dit moment zijn er duizenden terroristen actief in Duitsland.”

Huisvesting

Duitsland huisvest voortvluchtigen uit Turkije en terreurverdachten. Turkije heeft voor de uitlevering ruim 4.500 dossiers gestuurd naar Duitsland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-03-2017

Mar 04, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...