<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2016

Erdogan waarschuwt: Europa wordt zieker

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft gezegd dat Europese landen te kampen hebben met ziekten zoals intolerantie, onverdraagzaamheid en xenofobie.

Dat zei Erdoğan in Wit-Rusland, waar hij samen met de Wit-Russische president aanwezig was voor de opening van de Minsk moskee, herbouwd door Turkije. (LEES meer)

erdogan-waarschuwt-europa-wordt-zieker-1

“In Wit-Rusland leeft iedereen in vrede, ongeacht hun geloof of afkomst. Ze combineren al hun eigenschappen om een sterk land van Wit-Rusland te maken. Ze zien dit als een rijkdom. Maar dat kunnen we helaas niet zeggen over veel landen. In Europese landen begint zich steeds meer een pest te verspreiden tegen buitenlanders. Er heersen ziektes zoals intolerantie en vreemdelingenhaat. Er wordt daar racistische politiek gevoerd”, waarschuwde Erdoğan.

“We hebben gezien wat Europa met de mensen in nood [vluchtelingen] heeft gedaan toen ze bij hun deuren stonden. Wat een drama. Ik ga niet vertellen over de vluchtelingen uit Syrië en Irak die we al zes jaar opvangen. Dit moeten we van onze geloof, mensen helpen. Wij gaan onze deuren niet sluiten voor mensen die zijn gevlucht van bommen”, aldus de Turkse president.

Erdoğan bedankte zijn Wit-Russische collega, Aleksandr Loekasjenko, vanwege het omarmen van moslims in zijn land. Loekasjenko gaf aan dat de moskee ook belangrijk is voor Wit-Rusland. “De moslims horen ook bij onze samenleving. Zij zetten zich ook in voor ons land [Wit-Rusland]. Ik hoop dat met deze moskee de echte islam wordt getoond en verteld.”

erdogan-waarschuwt-europa-wordt-zieker-2

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MINSK | Gepubliceerd: 11-11-2016

Nov 11, 2016
Loading posts...