<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 05, 2017

Erdoğan waarschuwt VS en Israël: Dit is onze rode lijn

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft laten weten dat Turkije de diplomatieke banden met Israël kan breken als de VS Jeruzalem als Israëlische hoofdstad erkent.

“Beste Trump, Al-Quds (Jeruzalem) is de rode lijn van moslims”, reageerde Erdoğan op het initiatief van de Amerikaanse president. “De VS is opnieuw gewaarschuwd. Een dergelijke stap hoort niet en mag niet gezet worden. We zullen hier niet ongevoelig of stil voor blijven. Dit zijn plannen om totale onrust te creëren in het Midden-Oosten. Dit is de rode lijn van Turkije.”

De Turkse president gaf aan dat hij de hele islamitische wereld bijeen zal brengen als het plan van Trump in werking treedt. “Als die erkenning plaatsvindt, zullen we binnen 5 tot 10 dagen leiders van Islamitische landen (als huidige voorzitter van OIS, De -intergouvernementele- Organisatie voor Islamitische Samenwerking) samenbrengen in Istanbul. Daar zal het niet bij blijven. De gehele Islamitische wereld zal tot actie worden opgeroepen.”

“Dit is niet alleen een zware klap voor het internationale recht, maar ook voor het menselijke geweten. Zoiets wordt besloten om Israël te steunen, terwijl de wonden van het Palestijnse volk nog blijven bloeden, ze onderdrukt worden en de rechten van Palestijnen dagelijks worden geschonden”, aldus Erdoğan.

Fatale fout

De Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın gaf aan dat de eenzijdige erkenning van Jeruzalem een fatale fout is, die ingaat tegen het internationaal recht, VN-resoluties en historische feiten.

Turkije waarschuwt dat een dergelijke stap tot nieuwe spanningen en grote conflicten zal leiden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-12-2017

Dec 05, 2017
 • Ozturk

  De VS weet het niet meer, zoveel is duidelijk. Een kat in het nauw.
  Iedere dag die voorbij gaat worden hun acties bizarder.
  Het is volslagen onnodig om dit te doen. Zij weten dat dit tot tumult in de regio zal leiden, en dat is ook het uiteindelijke doel.
  Enkele dagen geleden bespraken we dit onderwerp al op dit forum [de vreemde actie van de VS om de YPG/PYD boven NAVO-partner Turkije te verkiezen om Raqqa te bevrijden van DAESH].
  Wie nog twijfelde over de intenties van de VS, zie hier het volgende voorbeeld.

  Waar bemoeien deze mensen vanaf de andere kant van de oceaan zich eigenlijk mee, vraag je je af?
  Stel nu eens dat deze actie om Jeruzalem te erkennen ook maar op de minste wijze het belang van gewone Amerikanen zou dienen, dan zou dit nog te legitimeren zijn als zijnde eigenbelang. Maar dat belang is er simpelweg niet.
  Wat kan dan het belang zijn?
  Vult u het zelf maar in…

 • Deli Balta

  Vervolgens zullen alle islamitische landen samenwerken met hun legers om de Grote Vıjand te verslaan…..

 • SnakeEye

  Let op mijn woorden, mark my words: Turkije komt (opnieuw) alleen te staan. Want 99% van de Arabische “moslim” landen zullen toch zwichten voor druk vanuit Amerika en Israël….

 • SnakeEye

  Er is een geheim agenda aan de gang om wanorde te brengen in de islamitische wereld. Dit lukt ze aardig. Maar de schuld ligt bij de islamitische wereld zelf omdat ze geen eenheid kunnen vormen.

 • ElPatron

  een nieuwe wereld oorlog omdat de machtigste mensen (satanszonen) vinden dat er teveel mensen in de wereld zijn dus zei zeten volken tegen elkaar op om elkaar uit te moorden vervuilen je eten en water en je medicijnen( om sneller te sterven / of om meer geld te kunnen verdienen want als je beter word heb je geen nieuwe medicatie nodig er zullen ongetwijfeld ook goeie medicijnen zijn maar het meeste is met een slechte bedoeling) bijna elk mens met minder kapitaal heeft geen tijd om na te denken omdat ze hun hele leven bv in de fabriek staan en dom worden gemaakt ook door de media en televisie word je dom succes en wie denkt dat ik geen gelijk heb is iemand die door de media psychies genaaid word fijne dag tallah

 • ElPatron

  een nieuwe wereld oorlog ,
  omdat de machtigste mensen in de wereld (satanszonen) vinden dat er teveel mensen in de wereld zijn. dus zei zeten volken tegen elkaar op, om elkaar uit te moorden. vervuilen je eten en water(water met flioride) , en je medicijnen( om sneller te sterven / en om meer geld te kunnen verdienen.) want als je beter word heb je geen nieuwe medicatie nodig. er zullen ongetwijfeld ook goeie medicijnen zijn maar het meeste is met een slechte bedoeling.
  bijna elk mens met minder kapitaal heeft geen tijd om (normaal) na te denken. omdat ze hun hele leven bv in de fabriek staan en dom worden gemaakt/en in een propaganda worden gezet,
  door de meeste media en meeste dingen op televisie.
  word je ook dommer wat heb je aan nuteloze informatie ?
  succes met dit kleine beetje informatie voor de mensen die dit nog niet tot beschiking hebben. en wie denkt dat ik geen gelijk heb blijf vooral zo denken , dan vind ik die gene iemand die door de media mentaal in de war is 😉 fijne dag tallah!

  Ps ik ben net 20 en weet genoeg ik snap het hele spelletje. maar het kan hard aan komen,voor men die zojuist tot zijn besef komt. en dit is mischien nog geen 5% 😉

  salam.

 • ElPatron

  ben je de echte ozturk? 😎

Loading posts...