<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2017

Erdoğan waarschuwt VS en Israël: Dit is onze rode lijn

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft laten weten dat Turkije de diplomatieke banden met Israël kan breken als de VS Jeruzalem als Israëlische hoofdstad erkent.

“Beste Trump, Al-Quds (Jeruzalem) is de rode lijn van moslims”, reageerde Erdoğan op het initiatief van de Amerikaanse president. “De VS is opnieuw gewaarschuwd. Een dergelijke stap hoort niet en mag niet gezet worden. We zullen hier niet ongevoelig of stil voor blijven. Dit zijn plannen om totale onrust te creëren in het Midden-Oosten. Dit is de rode lijn van Turkije.”

De Turkse president gaf aan dat hij de hele islamitische wereld bijeen zal brengen als het plan van Trump in werking treedt. “Als die erkenning plaatsvindt, zullen we binnen 5 tot 10 dagen leiders van Islamitische landen (als huidige voorzitter van OIS, De -intergouvernementele- Organisatie voor Islamitische Samenwerking) samenbrengen in Istanbul. Daar zal het niet bij blijven. De gehele Islamitische wereld zal tot actie worden opgeroepen.”

“Dit is niet alleen een zware klap voor het internationale recht, maar ook voor het menselijke geweten. Zoiets wordt besloten om Israël te steunen, terwijl de wonden van het Palestijnse volk nog blijven bloeden, ze onderdrukt worden en de rechten van Palestijnen dagelijks worden geschonden”, aldus Erdoğan.

Fatale fout

De Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın gaf aan dat de eenzijdige erkenning van Jeruzalem een fatale fout is, die ingaat tegen het internationaal recht, VN-resoluties en historische feiten.

Turkije waarschuwt dat een dergelijke stap tot nieuwe spanningen en grote conflicten zal leiden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-12-2017

Dec 05, 2017
Loading posts...