<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 02, 2016

Erdogan: Westen steunt terrorisme en kiest kant coupplegers

Het Westen steunt terrorisme en kiest na staatsgrepen de kant van coupplegers. De couppoging op 15 juli was niet alleen in Turkije, maar ook in het buitenland gepland. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan dinsdag in Ankara.

“Ik ben genoodzaakt om dit te zeggen: we hebben tijdens en na de couppoging heel weinig steun ontvangen van onze vrienden. Turkije heeft pijn geleden door deze couppoging. Maar het Westen? Die vindt dat helaas niet erg. Het Westen steunt terrorisme en kiest na staatsgrepen de kant van de coupplegers. De staatsgreep is ook in het buitenland gepland”, sprak de Turkse president. “Tijdens de couppoging zijn 238 mensen gestorven voor Turkije. Ruim 2.200 mensen raakten gewond. Hoe durf je nog te zeggen dat je bezorgd bent om de situatie van coupplegers waarbij je nog eens verwacht dat we medeleven moeten tonen aan de daders?”

De Turkse president kwam ook met een waarschuwing. “We worden ook niet gesteund in de strijd tegen terreur. Als we niet samenwerken tegen terreur, zal dat als een boemerang ook jullie raken.”

Erdoğan liet het niet daarbij. “Wat is dit voor democratie?”, vroeg de Turkse president zich af richting Europese landen. “We zien desinformatiecampagnes op bijvoorbeeld Europese luchthavens, die stellen dat Erdoğan sterker wordt als men naar Turkije op vakantie gaat. Ik ben niet na een staatsgreep gekomen. Het merendeel van het volk heeft mij gekozen”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 02, 2016
Loading posts...