<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 12, 2021

Erdoğan wil vredesleger in Jeruzalem ter bescherming van Palestijnen

Er moet een vredesmacht in Jeruzalem komen om Palestijnse burgers te beschermen tegen Israëlische agressie.

Die optie besprak de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan met zijn Russische tegenhanger Vladimir Putin woensdag. Erdoğan belt de wereld rond voor actie tegen Israël.

Erdoğan roept de internationale gemeenschap op om Israël een “sterke en afschrikwekkende les te geven”. Turkije heeft diplomatiek op de krachtigste manier gereageerd op de Israëlische aanvallen op Jeruzalem, Gaza, de Al-Aqsa-moskee en de Palestijnen.

De Turkse president verwelkomde de verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken over VN-parameters en een tweestatenoplossing in Palestina en zei dat dit een belangrijke boodschap is om te laten zien dat Ankara en Moskou hetzelfde standpunt delen over de ontwikkelingen in Jeruzalem.

Hij drong er bij de VN-Veiligheidsraad op aan betrokken te raken bij de kwestie en Israël een vastberaden en duidelijke boodschap te geven om zijn aanvallen op Palestijnen te stoppen voordat de crisis verder uitbreidt.

Erdoğan zei dat hij geloofde dat Turkije en Rusland nauw zullen samenwerken in die onderwerpen in de VN.

Putin feliciteerde op zijn beurt de Turkse natie met het Ramadanfeest (Eid al-Fitr), de Islamitische feestdag na de heilige maand Ramadan.

Minstens 43 Palestijnen zijn gedood en 296 anderen zijn gewond geraakt bij Israëlische aanvallen in de Gazastrook te midden van spanningen in de Palestijnse gebieden. Dat gebeurde nadat de Israëlische politie de Al-Aqsamoskee in het bezette Oost-Jeruzalem bestormde en biddende moslims aanviel. Als reactie op de Israëlische luchtaanvallen zijn bij Palestijnse raketbeschietingen, enkele dagen later, vijf Israëliërs gedood en 45 anderen gewond geraakt.

De spanningen lopen sinds vorige week hoog op nadat een Israëlische rechtbank opdracht gaf tot de uitzetting van Palestijnse families in de wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem.

In veel landen, waaronder tweemaal in Nederland, zijn protesten gehouden tegen Israël, ook door joden en joodse anti-zionisten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-05-2021

May 12, 2021
Loading posts...