<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 06, 2018

Erdoğan woedend op ‘bedriegende’ VN en ‘bange leiders’: Ga toch weg

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is helemaal klaar met besluiten van de VN-Veiligheidsraad. “Ga toch weg met die besluiten. Het lijkt erop dat ze spotten met de mensheid.”

Zo reageerde Erdoğan dinsdag op het VN-besluit over Oost-Ghouta. “Wat in Oost-Ghouta gebeurt, is niet te verteren. Past dat bij de menselijkheid? Wat voor waarde hebben VN-besluiten voor de menselijkheid die niet worden nagestreefd?”, vroeg Erdoğan zich af tijdens zijn partijbijeenkomst. “De VN – huidige structuur – bedriegt en spot met de mensheid. We zeggen niets voor niets: de wereld is groter dan vijf.”

Volgens de Turkse president lijkt de VN na de Tweede Wereldoorlog te zijn opgezet als aanfluiting voor de gehele mensheid. “De vijf landen beweren dat zij de baas zijn in de wereld en alles mogen bepalen. Vier landen zeggen iets, de vijfde gaat daar niet in mee: besluit gaat niet door. Wat is dat voor mentaliteit? Kom maar op, als jullie oprecht zijn: laat de wereld regeren door de wereld zelf. Geef de (VN-)rechten aan alle landen ter wereld. Rouleer desnoods”, sprak Erdoğan.

Staatshoofden geven tijdens gesprekken Turkije hierin gelijk, liet Erdoğan weten. “Maar als we hun vragen dat ze zich hierover moeten uitspreken, zijn ze allemaal stil. Waarom? Omdat de wereld een angstwereld is geworden. Er heerst een hegemonie van angst. Geen enkel land durft iets (hardop) te zeggen. Geen enkele leider durft te spreken”, aldus de Turkse president.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-03-2018

Mar 06, 2018
Loading posts...