<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 26, 2015

Erdogan woedend op Rusland en beschuldigingen Turkse oliehandel met IS: Schamen jullie

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag fel uitgehaald naar de mensen die Turkije ervan beschuldigen olie te kopen van terreurgroep IS (Daesh).

“Deze mensen zijn verplicht om met bewijzen te komen voor hun beschuldigingen. Niemand kan Turkije zwartmaken. Als ze dit niet kunnen bewijzen zijn het allemaal lasteraars”, sprak Erdoğan.

Erdoğan gaf aan dat het bekend is uit welke landen Turkije zijn olie en aardgas inkoopt. “Een groot deel van de invoer van olie en aardgas vindt plaats uit Rusland. Op de tweede plaats komt Iran. Uit Azerbeidzjan wordt ook aardgas gekocht. Hetzelfde geldt ook voor Noord-Irak. Daarnaast wordt er LNG (vloeibaar aardgas) gekocht uit Algerije en Qatar. Alles is bekend. Ook sommige bevoegde autoriteiten beweren dat Turkije olie koopt van terreurgroep IS. Deze uitspraken zijn een schande. Ze moeten zich allemaal schamen”, zei Erdoğan.

De Turkse president haalde ook zeer fel uit naar Rusland en gaf aan dat het Assad-regime in Syrië de grootste ondersteuner is van terreurgroep IS. “IS verkoopt olie aan Assad. Het is bekend hoe terreurgroep IS aan geld komt. Wie zich afvraagt hoe IS aan zijn wapens en geld komt moet kijken naar het Assad-regime. 120 landen staan aan de kant van de oppositiepartijen, de ware vertegenwoordigers van het Syrische volk, die tegen het Assad-regime strijden. Wie samenwerkt met het Assad-regime, ondersteunt regelrecht terreurgroep IS”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Nov 26, 2015
 • Erdoganrat

  De hele wereld is een leugen volgens erdogan en de grooste is hij waneer de waarheid om hoog komt weet hij niks meer te zeggen hij geniet ervan om koerden uit te moorden vieze rat hij

 • Josh Vanhee

  Noteer eens hoe gehaaid hij antwoordt: Rusland zegt namelijk niet dat Turkije als land de olie aankoopt; het heeft duidelijk de handelstrajecten (de aankopende firma) aangegeven: de olie wordt in Turkije overgepompt op zeetankers en wordt verkocht en verscheept aan derden, waaronder landen zo ver weg als Japan. De winst belandt in de zakken van Bilal Erdogan (zoon van), die de voornaamste tussenpersoon is – hij verdient zowel een mark-up in prijs als de vergoeding voor het verschepen. Het betekent dat Turkije nog altijd als land verantwoordelijk is.

 • jansen

  Niet alleen de zoon ook zijn dochter.
  Zijn dochter runt een ziekenhuis waar gewonde deash militairen worden geholpen.
  En de turkmenen die een parachutist uit de lucht schieten wat volgens de geneefse conventie een strafbaar feit is.

 • Taxi Mus

  Ik zie het alweer aan de reacties hieronder, allemaal NOS APEN met oogkleppen op…
  Jaloezie proef ik…JALOEZIE !

 • peter

  Wat een dom kaas ben jij je beschuldig waar je niks van af weet.

 • besirrr

  Jij ben degene die vieze smerige rat is durf eerst je naam te zetten bij je bericht

 • jansen

  Leer eerst eens Nederlands te schrijven.
  Weet ik er niets van ?
  Een goeie Peter .
  Laat ik het zo zeggen ik heb TEGEN ISIS gevochten en ik heb met eigen ogen mogen zien wat Turkije uitvreet.

 • orhan

  spijtig zal en zullen er altijd mensen zijn die Turkije zwart willen maken
  als het om politiek en leugens gaat doet ieder land dit
  feit is dat Turkije sinds Erdogan elke dag een stap meer naar een supermachtig sterke land gaat , en als hij ergens steelt dan gun ik hem dat
  alle leiders die tot nu toe kwamen deden niets anders dan stelen
  gewoon simpel – wie van jullie was voor erdogan op verlof in een ziekhuis beland en wie na erdogan – en het verschil gezien

 • Leer je conventies

  Conventie van Genève is bedoelt voor reguliere strijdkrachten en legers, niet voor milities en millitanten. Daarom hebben de Amerikanen alle Taliban en Al-qaida naar quantanamo bay gestuurd waar ze een heel onmenselijk behandeling krijgen. De Turkmenen hadden de Russische piloot beter kunnen sparen, maar nadat je tonnen bommen te verduren hebt gehad is het moeilijk je in te houden.

Loading posts...