<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 26, 2015

Erdogan woedend op Rusland en beschuldigingen Turkse oliehandel met IS: Schamen jullie

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag fel uitgehaald naar de mensen die Turkije ervan beschuldigen olie te kopen van terreurgroep IS (Daesh).

“Deze mensen zijn verplicht om met bewijzen te komen voor hun beschuldigingen. Niemand kan Turkije zwartmaken. Als ze dit niet kunnen bewijzen zijn het allemaal lasteraars”, sprak Erdoğan.

Erdoğan gaf aan dat het bekend is uit welke landen Turkije zijn olie en aardgas inkoopt. “Een groot deel van de invoer van olie en aardgas vindt plaats uit Rusland. Op de tweede plaats komt Iran. Uit Azerbeidzjan wordt ook aardgas gekocht. Hetzelfde geldt ook voor Noord-Irak. Daarnaast wordt er LNG (vloeibaar aardgas) gekocht uit Algerije en Qatar. Alles is bekend. Ook sommige bevoegde autoriteiten beweren dat Turkije olie koopt van terreurgroep IS. Deze uitspraken zijn een schande. Ze moeten zich allemaal schamen”, zei Erdoğan.

De Turkse president haalde ook zeer fel uit naar Rusland en gaf aan dat het Assad-regime in Syrië de grootste ondersteuner is van terreurgroep IS. “IS verkoopt olie aan Assad. Het is bekend hoe terreurgroep IS aan geld komt. Wie zich afvraagt hoe IS aan zijn wapens en geld komt moet kijken naar het Assad-regime. 120 landen staan aan de kant van de oppositiepartijen, de ware vertegenwoordigers van het Syrische volk, die tegen het Assad-regime strijden. Wie samenwerkt met het Assad-regime, ondersteunt regelrecht terreurgroep IS”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Nov 26, 2015
Loading posts...