<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 11, 2016

Erdogan woedend op VN: ‘Waar zijn jullie voor?’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag hard uitgehaald naar de Verenigde Naties.

Erdoğan vindt het niet kunnen dat de VN aan Turkije zegt de grenzen helemaal open te gooien na de nieuwe vluchtelingenstroom. “Het doen van een dergelijk oproep richting Turkije is een hypocriete actie. Ga eerst oplossingen zoeken en maatregelen nemen tegen de veroorzakers van dit probleem in plaats van oproepen doen naar Turkije. Wat hebben jullie als taak? Wat doen jullie voor nuttigs?”, zei Erdoğan.

De Turkse president gaf aan dat Turkije tien miljard dollar heeft uitgegeven voor de vluchtelingen die zich in kampen bevinden. “En wat was in al die tijd de steun van de VN? 455 miljoen dollar. Schande. De VN is niet opgericht om ‘gooi je deuren open’-orders uit te delen. Hoeveel vluchtelingen hebben de overige landen geaccepteerd? Sommigen 100, anderen 300, 500 of 1000. Ons geduld begint op te raken. De bussen en vliegtuigen staan daar niet voor niets. We gaan vanaf nu doen wat nodig is. Deze adviesgevers mogen ook de andere VN-landen gaan adviseren om vluchtelingen op te nemen. Als we dit zeggen voelen de heren zich ongemakkelijk”, aldus Erdoğan.

“De drie miljard euro dat nog moet komen is voor de Syrische vluchtelingen. We hebben uit onze gastvrijheid tien miljard dollar uitgegeven. Dat is namelijk onze eigenschap, mensen helpen”, zei Erdoğan.

Turkije vangt op dit moment 2,6 miljoen Syriërs op. De recente vluchtelingenstroom uit Syrië, die door de Russische bombardementen is veroorzaakt, begint voor capaciteitsproblemen te zorgen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Feb 11, 2016
Loading posts...