<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 17, 2016

Erdogan woedend op VS: ‘Vertel achter wie jullie staan’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft woensdag in Ankara fel gereageerd op de houding van de Verenigde Staten tegenover de groeperingen YPG en PYD. Deze groepen worden door Turkije als terreurgroepen gezien.

“Staan jullie nou achter YPG en PYD (Syrische tak van terreurgroep PKK) of achter Turkije? Wie is jullie vriend? We willen namelijk weten achter wie jullie staan”, vroeg Erdoğan aan de Verenigde Staten.

De Turkse president benadrukte dat de wapenhulp van de Verenigde Staten aan de YPG en PYD in Syrië deels is doorgespeeld aan terreurgroepen die daarmee Turkije bedreigen. “Nu alles heel duidelijk is moet men blind zijn zien om de band tussen PYD en terreurgroep PKK in Turkije niet te zien. Mocht men dat nog steeds niet willen zien is dat niets anders dan een vijandige houding tegenover Turkije. Een bondgenoot moet zich als een vriend gedragen. Als men ons niet als een vriend ziet, moet men dat openlijk uiten”, zei Erdoğan.

web23958924352794rfhiwres

De Turkse president zei verder dat de VS Turkije niet moet bedriegen. “Als men niet openlijk is in deze zaken, zal Turkije niet meer praten met de VS over deze kwestie. De VS zegt de YPG te blijven steunen en zegt daarna dat de YPG het werk van de VS niet moeilijk moet maken. Wat is dat voor een uitspraak? Jullie moeten informatie van Turkije krijgen, niet van terroristen. Anders handel je volgens informatie van terroristen”, zei Erdoğan.

web234789243t5r9823fgve

Erdoğan gaf aan dat Turkije niet zal stoppen met het artillerievuur op de terreurgroepen die een bedreiging vormen voor Turkije aan de Turks-Syrische grens. “Als, zoals eerder ook het geval was, een kogel of een mortier op Turks grondgebied valt, krijgen ze dat keihard terug. Als men hiermee het geduld van Turkije aan het testen is kan ik jullie meegeven dat het geduld van Turkije hierbij helemaal op is”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Feb 17, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...