<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 01, 2018

Erdoğan: Zionisten achter dreigementen VS tegen Turkije

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zitten zionisten en evangelisten achter de Amerikaanse bedreigingen tegen Turkije.

Dat zei hij woensdag tegen journalisten.

Erdoğan accepteert de Amerikaanse dreigtaal niet. “Met dreigen bereik je niets. Die dreigementen doen Turkije niets. Zij weten dat ook en kennen onze karakter.”

De Turkse president bevestigde waar experts al heel lang over waarschuwen. “Het is de zionistische en evangelische mentaliteit die de VS leidt tot dreigtaal. Dat is onacceptabel. Turkije vervolgt zijn eigen pad en zal zijn vrijheden en rechterlijke onafhankelijkheid niet laten beïnvloeden.”

Medialeugens over minderheden

Erdoğan beantwoorde ook een vraag over de religieuze minderheden in zijn land. “Turkije heeft geen enkel probleem met religieuze minderheden”, zei hij als antwoord op medialeugens dat orthodoxe en Armeense kerken in Turkije onder druk zijn gezet en vrijheden zijn ingeperkt.

Dinsdag verklaarden leiders van die religieuze minderheden in Turkije in een grote gezamenlijke verklaring dat daar geen sprake van is. Erdoğan verwees ook daar naar. “Die verklaring is zeer waardevol”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-08-2018

Aug 01, 2018
Loading posts...