<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 24, 2017

Erdogan: Zullen we ze opnieuw verrassen?

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woensdag in Ankara benadrukt dat het jaar 2023 een keerpunt zal zijn voor Turkije. 

Dat zei Erdogan tijdens zijn toespraak bij TOBB, een unie van vertegenwoordigers van de Turkse zakenwereld.

“De strijd en het succes van het Turkse volk heeft de wereld steeds verrast in de geschiedenis. Ik geloof dat we in de komende periode de wereld weer gaan verrassen”, sprak Erdogan. “Sommige zullen niet blij zijn met onze doelen en visie. Niemand kan het huidige Turkije vergelijken met dat van de jaren 90.”

Erdogan Zullen we ze opnieuw verrassen4

De Turkse president benadrukte dat “het hoog tijd is om degenen die naar Turkije kijken alsof het een ‘zieke man’ is, een lesje te leren door het Turkije van 2023 en 2035 te bouwen”. “Kan dit volk dat? Jazeker. Ik zeg altijd een sterk Turkije, groot Turkije en welvarend Turkije. Dit zijn geen slogans. Dit zijn de doelen die we samen moeten bereiken. We praten dankzij onze daden die we tot nu toe hebben verricht.”

Erdogan: “Om sterk te zijn, moeten we onze democratische en economische doelen halen. Dan kan niemand meer Turkije tegenhouden. Degenen die ons vandaag met terreurgroepen proberen te bedwingen, zullen dan in de rij staan om nog meer samen te kunnen werken met Turkije. Zij die aan ons criteria stellen die niemand anders ooit krijgt, zullen morgen het spel volgens onze regels spelen. Tot dan mogen wij niet stoppen of uitrusten. We gaan nog harder werken.”

Erdogan Zullen we ze opnieuw verrassen3

De Turkse president sprak ook over de verwachte tegenwerkingen en hindernissen. “Of we gaan er bovenlangs, of erlangs, of gewoon erdoorheen. We gaan ze laten zien dat Turkije niet alleen een land van 780.000 vierkante kilometer is, maar in het hart en gebed van honderden miljoenen broeders zit, die ook naast ons staan. Het halen van deze doelen is niet moeilijk voor ons, omdat wij de oudste en meest beschaafde staatstraditie ter wereld hebben. De doelen kunnen worden gehaald zolang we sterk, één en broeders van elkaar blijven in één Turkije met ons allen”, aldus Erdogan.

Turkse auto

Erdogan liet de Turkse zakenwereld tijdens zijn toespraak ook iets beloven, namelijk de Turkse auto. “Voorzitter, zorg ervoor dat TOBB de eigen auto van Turkije maakt, een die ‘made in Turkey’ is.”

Voorzitter Rifat Hisarciklioglu reageerde daarop dat “de aanwezige Turkse zakenwereld daar klaar voor is en dat makkelijk kan bereiken, zolang Erdogan hun steunt.”

Erdogan Zullen we ze opnieuw verrassen2

Erdogan: “Nu kijkt heel Turkije, tachtig miljoen, mee. We zullen jullie altijd voor zulke zaken steunen. Laten we dat Turkse merk zelf gebruiken en exporteren naar de wereld.”

Hisarciklioglu antwoordde dat “hoe er in vijf maanden na een oproep voor ruim 1,1 miljoen banen is gezorgd, zij ook daarvoor gaan zorgen”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-05-2017

May 24, 2017
Loading posts...