<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2020

EU-chef: Islam niet te associëren met terreur

EU-chef voor buitenland- en veiligheidsbeleid Josep Borrell vindt de beoogde associatie van de Islam met terrorisme onjuist en ongepast.

Die twee termen dienen gescheiden te worden, benadrukte hij afgelopen vrijdag tijdens een videoconferentie in Barcelona. “Terreuractiviteiten dienen gescheiden te worden van de Islam. Het gebruik van de uitdrukking ‘Islamitische terreur’ is onjuist”, antwoordde hij op een vraag.

Borrell benadrukte dat “de daders van aanslagen geboren zijn in Frankrijk, Duitsland en Europa”.

De Islam is een religie en heeft niets te maken met terrorisme, maakte de EU-chef alle aanwezigen duidelijk. “Er is geen sprake van een causale relatie bij de aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk”, aldus de Spaanse politicus die tussen 2004 en 2007 ook de voorzitter van het Europees parlement was.

Merkel

In 2017 werd de Duitse bondskanselier Angela Merkel gecorrigeerd op haar verkeerde associatie. Ze gebruikte tijdens haar staatsbezoek aan Turkije de woorden ‘Islamitische terreur’ en kreeg een uithaal van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

“Zeg dat niet, omdat het fout is en verkeerd wordt begrepen, ook door het volk. Er is geen verband tussen de Islam en terrorisme. Islam betekent vrede. Als we steeds het woord terreur gebruiken met een woord dat vrede betekent, raak je de gelovigen van dat geloof erg hard. Want als men dat blijft zeggen, moeten we ons verdedigen. En als we stil blijven, denkt men dat we dat accepteren. Ik als moslim en moslimpresident accepteer dat niet”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-11-2020

Nov 30, 2020
Loading posts...