<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 03, 2019

EU-commissaris: Toon begrip voor Turkije

De Europese Unie (EU) moet begrip tonen voor de Turkse strijd om de nationale veiligheid te waarborgen, zei EU-commissaris Dimitris Avramopoulos zaterdag tijdens een panel.

“Turkije en Europa hebben elkaar nodig”, sprak Avramopoulos, commissaris voor migratie, binnenlandse zaken en burgerschap, tijdens het economische forum Delphi in Griekenland.

De EU-commissaris benadrukte dat Turkije voldoet aan vele criteria voor visumliberalisering onder de migrantenovereenkomst van 2016.

Turkije stemde ermee in striktere maatregelen tegen mensensmokkelaars te nemen en irreguliere migratie door de Egeïsche Zee te ontmoedigen, terwijl de EU visumvrij reizen beloofde voor Turken binnen het Schengengebied, op voorwaarde dat Ankara voldoet aan de criteria van Brussel.

Avramopoulos zei dat het lidmaatschap van Turkije “gunstig is voor zowel de EU als Turkije” en “een positief effect op Griekenland” zal hebben.

Inlichtingen

De EU-commissaris zei gaf ook aan dat in sommige Europese landen “nog steeds wordt gedacht als in diepe staten”. “Ze vragen om inlichtingen, maar delen zelf geen informatie”, aldus Avramopoulos.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-03-2019

Mar 03, 2019
Loading posts...