<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 20, 2018

EU draagt Turkije ‘kleine’ 400 miljoen euro bij voor opleiden Syriërs

Het Turkse miniserie van Onderwijs en een EU-delegatie hebben donderdag een protocol van 400 miljoen euro ondertekend voor onderwijs aan Syriërs in Turkije.

De overeenkomst maakt deel uit van het project ter ondersteuning van de integratie van Syrische kinderen in het Turkse onderwijssysteem (PICTES 2).

Tijdens de ondertekeningsceremonie zei de Turkse onderminister van Onderwijs, Reha Denemeç, dat er 655.000 Syrische kinderen ingeschreven staan in het Turkse onderwijssysteem.

Hij liet weten 91 procent van de Syrische kinderen in de basisschoolleeftijd onderwijs krijgen. “Dit is een goed aantal, echter, het aantal betreft de voorschoolse en middelbare school.”

Denemeç zei dat de Syrische inschrijvingen op middelbare scholen tot een percentage van 25 procent daalt omdat de tieners bijdragen aan het gezinsinkomen om rond te kunnen komen als vluchtelingenfamilie. PICTES 2 bevat maatregelen om uitval te voorkomen.

EU-ambassadeur in Turkije, Christian Berger, zei dat meer dan 600.000 Syrische kinderen kwalitatief goed onderwijs ontvangen in Turkije en dat de EU Turkije “zal blijven steunen”.

Turkije vangt meer dan 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen op, meer dan enig ander land in de wereld. Het land heeft meer dan 32 miljard dollar uit eigen nationale middelen uitgegeven om Syriërs op te vangen en te helpen sinds het begin van de Syrische burgeroorlog.

De Turkse regering benadrukte vaker dat de internationale hulp voor Syriërs in Turkije niet noemenswaardig klein is gebleven vergeleken met wat het land uit eigen zak heeft besteed.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 20-12-2018

Dec 20, 2018
Loading posts...