<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 14, 2019

EU gaat 1,5 miljard euro overmaken aan Turkije

De EU zal in het kader van de vluchtelingendeal met Turkije 1,5 miljard euro overmaken voor hulp aan Syrische vluchtelingen in Turkije. 

Dat liet Federica Mogherini, EU-buitenlandchef, donderdag weten.

“Ik bevestig de EU-bijdrage van 1,5 miljard euro voor de vluchtelingen in Turkije”, zei Mogherini tijdens de openingsceremonie van een conferentie over Syrië, georganiseerd door de EU en de VN in Brussel.

In maart 2016 bereikten de EU en Turkije overeenstemming om striktere maatregelen tegen mensensmokkelaars te nemen en irreguliere migratie door de Egeïsche Zee te ontmoedigen. Ook is overeengekomen om de leefomgevingen van Syrische vluchtelingen in Turkije te verbeteren, waarvoor de EU een hulppakket van 6 miljard euro beloofde aan Turkije.

De Europese steun is flink vertraagd en komt veel later dan gepland. Turkije verklaarde meerdere keren dat de EU de beloofde steun niet tijdig heeft geleverd.

Turkije vangt grotendeels op eigen kosten al jaren meer dan 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen op, meer dan enig ander land in de wereld. Het land heeft uit eigen zak meer dan 30 miljard dollar uitgegeven voor de opvang.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 14-03-2019

Mar 14, 2019
Loading posts...