<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 22, 2016

EU-landen bewonderen Turkije om onderwijs aan Syrische kinderen en jongeren

De inspanningen die Turkije toont om onderwijs te bieden aan Syrische kinderen en beroepsopleiding te geven aan Syrische jongeren is gewaardeerd door lidstaten van de Europese Unie.

Dat werd bekend tijdens een vergadering in Amsterdam van leidinggevenden van het Europese programma ‘Een Leven Lang Leren’ en op het gebied van beroepsopleiding waar men de Europese samenwerking en mobiliteit bespreekt in opleiding en onderwijs. Namens Turkije was adjunct-ondersecretaris bij het Turkse ministerie van Onderwijs, Mustafa Hilmi Çolakoğlu, aanwezig.

Çolakoğlu gaf aan dat de lidstaten ook over beroepsonderwijs aan Syrische jongeren hebben gesproken terwijl dat niet op het programma stond. Daarbij ging het ook over hoe deze jongeren na hun beroepsopleiding aan het werk kunnen gaan om een bijdrage te leveren aan de economie.

Tijdens de vergadering, waar meer dan 200 bestuurders, deskundigen en onderzoekers op het gebied van onderwijs namens Europese landen aanwezig waren, spraken de autoriteiten hun waardering uit voor de Turkse inspanningen om onderwijs te bieden aan Syrische vluchtelingen. Daarbij werd ook gemeld dat Turkije vooruitgang heeft geboekt in het beroepsonderwijs die het land biedt.

Van de 2,5 miljoen Syrische vluchtelingen die Turkije opvangt, zijn 620.000 kinderen en jongeren tussen de 5 en 17 jaar. Het Turkse ministerie van Onderwijs zet alles op alles in zodat deze kinderen en jongeren verder kunnen gaan met hun onderwijs en geen achterstand oplopen. Tot nu toe biedt het Turkse ministerie onderwijs aan meer dan 310.000 kinderen. “Dat aantal moet zo snel mogelijk eind dit jaar naar 450.000. Daarnaast proberen we de talenten van jongeren te ontdekken en hen daarin op te leiden zodat ze later economisch op eigen benen kunnen staan”, aldus Çolakoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Feb 22, 2016
Loading posts...