<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 10, 2019

‘EU met Turkije politiek veel machtiger’

De toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU) zal de politieke daadkracht en moed van het blok vergoten.

Dat staat een in een gezamenlijke verklaring na een vergadering in Ankara waar hervormingen zijn besproken voor het vastgelopen EU-proces van het land.

De zesde bijeenkomst van de zogeheten hervormingsactiegroep werd voor het eerst voorgezeten door president Recep Tayyip Erdoğan.

“Het is tijd voor de EU-landen om de binnenlandse politiek en het populisme buiten beschouwing te laten en terug te keren naar de 69-jarige grondleggingsfilosofie en te beseffen dat het lidmaatschap van Turkije tot de EU een van de meest zinvolle en nuttige bijdragen zou zijn”, staat in de verklaring.

Over de komende verkiezingen voor het Europees Parlement hoopt Turkije dat “de toenemende ideologische uitspattingen het nieuwe Europees Parlement niet zullen domineren en dat de nieuwe formatie in de EU-instellingen een evenwichtiger en objectiever standpunt zal innemen”.

De topprioriteit van Turkije blijft dialoog over visumliberalisering, waardoor Turkse burgers zonder visum kunnen reizen in het Schengengebied, aldus de slotverklaring.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-05-2019

May 10, 2019
Loading posts...