<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 11, 2021

EU-officials naar Turkije voor betere samenwerking

Meerdere EU-officials zijn deze week naar Turkije afgereisd voor een bijeenkomst met de Turkse autoriteiten. Die zijn woensdag door de Turkse presidentiële woordvoerder en viceminister van Buitenlandse Zaken in het wereldberoemde Dolmabahçepaleis in Istanbul ontvangen.

Te gast namens de EU waren aanwezig Maryem van den Heuvel, de belangrijkste adviseur buitenlandbeleid van de voorzitter van de EU-Raad, Jan Hecker, de hoofdadviseur buitenlandbeleid van de Duitse bondskanselier, Emmanuel Bonne, de belangrijkste adviseur buitenlandbeleid van de Franse president en Nikolaus Meyer-Landrut, het hoofd van de EU-delegatie in Turkije.

Tijdens de bijeenkomst zijn samenwerkingsgebieden tussen Turkije en de EU en de lidstaten besproken, is verklaard. De bilaterale betrekkingen tussen Turkije en de EU werden ook uitvoerig beoordeeld, terwijl regionale kwesties tot de gespreksonderwerpen behoorden.

Ook zijn voorbereidingen getroffen voor het opstellen van de agenda van een ontmoeting tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de EU-leiders voorafgaand aan de EU-top van 25-26 maart.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-03-2021

Mar 11, 2021
Loading posts...