<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 06, 2021

EU op bezoek bij Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag topfunctionarissen van de EU ontvangen in het presidentiële complex in Ankara. Zij brengen een officieel bezoek aan Turkije om de banden met dat land te versterken.

Erdoğan sprak met Charles Michel, voorzitter van de EU-Raad, en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.

Na de bijna drie uur durende bijeenkomst zei Michel op een persconferentie bij de EU-delegatie in Turkije: “De EU is klaar om een ​​concrete agenda te presenteren om de samenwerking op het gebied van economie en immigratie en de intermaatschappelijke banden te versterken.”

Hij benadrukte dat de EU het strategische belang erkent van wederzijds voordelige en positieve betrekkingen met Turkije en veiligheid en stabiliteit in het oostelijke Middellandse Zeegebied.

Leyen zei dat het bezoek bedoeld is om een ​​impuls te geven aan de betrekkingen tussen Turkije en EU. Er kwamen zaken aan bod voor wederzijdse belangen, zei ze.

“We zullen omgaan met de huidige ontberingen bij de uitvoering van de douane-unie en uiteindelijk werken aan een actualisering”, voegde ze eraan toe, verwijzend naar een handelsovereenkomst uit 1995 tussen Turkije en het blok.

Ook kwamen regionale kwesties aan bod, waaronder Syrië en Libië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-04-2021

Apr 06, 2021
Loading posts...