<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 10, 2015

EU prijst vluchtelingenopvang Turkije: ‘Ongekende Turkse steun’

De Europese Commissie vindt dat Turkije een ongekende steun biedt aan de miljoenen vluchtelingen uit Syrië en Irak die zich in het land bevinden. Dat staat in een Europees rapport over Turkije.

In het rapport wordt ook nadruk gelegd op de strijd die Turkije heeft tegen terreurgroep IS. Ook gaat het economisch goed met Turkije, schrijft Brussel.

Behalve complimenten was er ook kritiek op het kandidaat-lid van de EU. De EU maakt zich zorgen over “schendingen van mensenrechten in Turkije” en vindt dat de persvrijheid beter “beschermd” moet worden.

Europees commissaris Johannes Hahn meldt dat de EU zijn samenwerking zal blijven voortzetten met Turkije op het gebied van externe betrekkingen, veiligheid, strijd tegen terreur, energie, handel en economische betrekkingen die in overeenstemming zijn met de “gemeenschappelijke belangen” van Europa.

De complimenten vanuit Brussel komen na de onderhandelingen van de EU met Turkije over een gezamenlijke aanpak van de vluchtelingenstroom richting Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL

Nov 10, 2015
Loading posts...