<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 12, 2016

EU: We moeten begrip tonen voor Turkije

De Europese Unie moet begrip tonen waarom Turkije zijn antiterreurwetten niet wijzigt.

Dat zei EU-Commissaris Dimitris Avramopoulos (Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerzaken) tegen de Berlijnse krant Tagesspiegel.

“We kunnen de strijd van de Turkse regering tegen terreur niet bagatelliseren. We kunnen deze zware last niet kleineren. We moeten begrip tonen voor de houding van Turkije waarom het weigert de antiterreurwetten te wijzigen”, liet de EU-Commissaris weten.

EU We moeten begrip tonen voor Turkije (2)

Europa wil voor een visumliberalisatie dat Turkije zijn antiterreurwetten aanpast, en wel wanneer het land nu in een flinke strijd is tegen terreurgroepen en grote overwinningen boekt. Dit wordt gezien als een oneerlijke Europese dwarsboming van de strijd tegen terreur, in plaats van dat de EU helpt terroristen te bestrijden.

Erdoğan

De Turkse president Erdoğan gaf aan dat deze Europese eis Turkije verzwakt in de strijd tegen terrorisme. “Dat terwijl Turkije van alle kanten wordt aangevallen door terreur en hun aanhang en steuners. Waarom verandert de Europese Unie niet eerst zijn kijk en mentaliteit op terroristen en staat hen toe om een tent op te zetten voor het Europees Parlement? Nou dan vervolgen wij onze eigen weg. Kies maar jullie eigen weg. Ga maar een deal sluiten met iemand anders”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

 

Jul 12, 2016
Loading posts...