<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 02, 2015

“Europa heeft Afrika leeggeroofd”

Prof. Dr. Beye van de Anta Diop Universiteit in Senegal merkt op dat het geen toeval is dat Afrikanen vluchten naar Europa.

“Dat komt omdat Europa destijds alle rijkdommen van Afrika heeft leeggeroofd,” vertelt Prof. Dr. Beye in een interview met Anadolu Agency.

“Om illegale migratie en de rampen in de Middellandse Zee te voorkomen moet er geïnvesteerd worden in Afrikaanse landen. Deze landen hebben een concreet economisch programma en infrastructuur nodig, moeten zelfvoorzienend kunnen zijn in hun landbouw en goed gebruik kunnen maken van hun grondstoffen.”

Arrogant

Prof. Dr. Beye heeft het ook over de betrekkingen tussen de twee continenten. “Er is sprake van een beheerder en helaas iemand dat beheerd wordt. De Europeanen waren arrogant en zijn dat nog steeds. Europa heeft de rijkdommen van Afrika leeggeroofd. Europa is flink wat schuldig aan Afrika. Sommige Afrikaanse leiders hebben een geheime overeenkomst afgesloten met de kolonialisten. Daardoor is er flink wat geplunderd in Afrika.”

Boko Haram en Al-Qaida

“Naast slecht bestuur en beperkingen van de vrijheid van Afrikanen zorgen ook gesloten deuren van Europa ervoor dat vooral jongeren in boten proberen te vluchten. Daarnaast heb je ook dat deze jongeren in de val trappen van radicale groeperingen zoals Boko Haram en Al-Qaida doordat Europa geen gehoor wil geven aan de problemen in Afrika,” aldus Prof. Dr. Beye.

Van de 219.000 asielzoeker en migranten hebben 3.500 mensen hun leven verloren tijdens hun reis naar Europa. Samen met de ramp op 19 april zijn er dit jaar meer dan 1.600 vluchtelingen verdronken in de Middellandse Zee.

 

© Turksemedia.nl | AA – DAKAR

May 02, 2015
Loading posts...