<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 08, 2020

Europa incasseert enorme verbale klap, Ferrari uit onderzoeksraad

De voorzitter van de Europese onderzoeksraad (ERC) Mauro Ferrari is woensdag uit frustratie over het coronabeleid van de unie afgetreden. “In tijden van nood keren mensen en instellingen terug naar hun diepste aard en onthullen ze hun ware karakter”, haalde hij zeer hard uit.

Ferrari kondigde in een open brief in The Financial Times aan dat hij vanwege “het gebrek aan solidariteit tussen EU-landen en politieke spelletjes niet kon werken aan een effectieve pan-Europese reactie op het coronavirus”.

“Ik heb genoeg gezien van zowel het bestuur van de wetenschap als de politieke operaties in de Europese Unie”, verklaarde de 61-jarige internationaal erkende topwetenschapper, welke is gespecialiseerd in nanotechnologie.

De onderzoeker die nog maar sinds 1 januari was aangetreden bij de ERC zei: “Ik heb het vertrouwen in het systeem zelf verloren en wil nu weg zijn van kantoren in Brussel, waar mijn politieke vaardigheden duidelijk ontoereikend zijn.”

Ferrari beweert een noodonderzoeksplan te hebben voorgesteld waarbij de beste wetenschappers van de wereld betrokken waren om de pandemie te bestrijden. Deze werd unaniem geweigerd door het bestuursorgaan op basis van formaliteiten, “zonder zelfs maar de inhoud van de suggestie te raadplegen”.

“Ik ben zeer teleurgesteld op de Europese reactie op covid-19”, zei Ferrari en wees op het gebrek aan coördinatie van het zorgbeleid tussen lidstaten en de sluitingen van de grenzen, evenals de oppositie tegen samenhangende initiatieven voor financiële steun.

“In tijden van nood keren mensen en instellingen terug naar hun diepste aard en onthullen ze hun ware karakter”, haalde hij uit.

Ferrari besluit terug te keren “naar de frontlinie van de strijd tegen covid-19”, waar hij “ten dienste kan staan ​​van degenen die nieuwe medische oplossingen nodig hebben”.

De topwetenschapper werkt aan nieuwe technologieën voor toepassingen in de gezondheidszorg voor medicijnafgifte en kankertherapie en gaf les bij verschillende Amerikaanse universiteiten.

Reactie

De woordvoerder van de Europese Commissie liet in een reactie weten dat er al 18 onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten waren goedgekeurd voor de strijd tegen het coronavirus. “We respecteren de wetenschappelijke autonomie van ERC.”

De ERC beoogt het wetenschappelijk onderzoek in Europa te bevorderen door middel van de financiering van de meest excellente wetenschappers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-04-2020

Apr 08, 2020
Loading posts...