<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Apr 09, 2017

‘Europa is jaloers op Turkije’

De Turkse motorcoureur Kenan Sofuoğlu vindt dat er een flinke jaloezie heerst in Europa richting Turkije. Hij maakt dat op na haatreacties op Europese berichtgevingen waarin stond dat hij na een blessureperiode weer teruggekeerd is naar Europa.

“Ik las tientallen (haat)reacties waarin grotendeels stond dat ik niet moest terugkeren”, reageerde Sofuoğlu in een interview. “Er werd ook gezegd dat ik niets te zoeken heb in Europa.”

De Turkse wereldkampioen, die getrouwd is met een Nederlandse, heeft uit de haatreacties zijn lesje getrokken. “Ik ben er nu zeker van dat er jaloezie heerst in Europa als het om Turkije gaat. Ze willen niet dat we groeien en succesvol zijn. Daar kunnen ze niet tegen.”

‘Europa is jaloers op Turkije’1

Sofuoğlu had ook iets door te geven aan zijn leerlingen. “Dus als zij niet tegen ons succes kunnen, betekent dat dat wij nog succesvoller moeten zijn. Dat heb ik ook doorgegeven aan mijn leerlingen. We zullen een beter leven leiden dan hun en in betere huizen wonen. We zullen aantonen dat we sterk zijn. Dat is niet alleen in de politiek zo, maar ook in de sportwereld.”

“Ik leef al jaren in Europa, ik ken die negatieve kijk op ons. Ik hoor vaak slechte dingen over mij. Dit zal nooit veranderen. Mijn mening is dat ze niet tegen het succes van Turkije kunnen. Dat is duidelijk. De mensen die tijd met ons doorbrengen, houden van ons”, aldus Sofuoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 09-04-2017

Apr 09, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...