<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 05, 2015

“Europa is niet alleen een plek voor christenen”

De EU-minister van Turkije, Volkan Bozkır, heeft zijn bezorgdheid geuit over de islamofobie in het Westen naar aanleiding van toenemende incidenten.

“Europa is niet alleen een plek voor Christenen,” vertelde Bozkır en herhaalde het feit dat miljoenen Turkse moslims in Europa leven.

De Turkse minister roept de Europese Unie op om rechtvaardig te blijven, ook als het om moslims gaat.

Bozkır maakte de opmerkingen tijdens zijn toespraak bij een speciaal programma voor de profeet Mohammed, georganiseerd door de Turkse Islamitische Unie van het Instituut voor Religie in Bad Kreuznach, Duitsland.

Ook had de minister felle kritiek op de mensen die de Islam voor terrorisme beschuldigen.

Verwijzend naar de recente Germanwings vliegtuigongeluk in Frankrijk, waarbij 150 mensen om het leven kwamen en het duidelijk werd dat de co-piloot doelbewust het vliegtuig naar beneden heeft gebracht, stelde de minister de volgende vragen:

“Waarom is een Duitse co-piloot, die het incident veroorzaakte, niet uitgeroepen tot een christen terrorist? Waarom is de islam altijd gekoppeld aan terrorisme? ”

“Islam is de enige religie die de wet en morele principes heeft bepaald die nodig zijn voor de mensen om in totale vrede en rust te leven. De Islam accepteert geen moorden. We zullen dit blijven vertellen totdat alle westerse mensen dit volledig begrijpen,” voegde Bozkır eraan toe.

Bozkır wees erop dat de Islam van Anatolië tot aan Andalusië en van Afrika tot Azië samenlevingen heeft gecreëerd waarin verschillende volkeren, culturen en religies samen hebben geleefd in harmonie, ook in plaatsen als Jeruzalem, Damascus, Bagdad, Cairo, Cordoba, en Istanbul.

Bozkır uitte de noodzaak om te vechten tegen islamofobie nadat er een stijging is van haatzaaien en discriminatie tegen moslims in het Westen.

“Islamofobie is een misdaad tegen de mensheid, net als racisme. De islam is vrede in lexicale betekenis dat terrorisme op geen enkele wijze tolereert en aanmoedigt; het is onaanvaardbaar”, voegde de Turkse minister aan zijn woorden toe.

 

© Turksemedia.nl | AA – BAD KREUZNACH, Duitsland

Apr 05, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...