<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 26, 2018

Europa lovend over inspanningen Turkije

De Europese Raad Algemene Zaken (RAZ) is kort na de Turkse verkiezingen met lovende uitingen gekomen over Turkije. De RAZ, die bijeenkomsten van de Europese Raad voorbereidt en coördineert, waardeert de grote inspanningen van Turkije in de opvang van miljoenen Syrische vluchtelingen, die daarmee niet koers zetten richting Europese landen.

Dat is benadrukt in een slotverklaring na een bijeenkomst in Luxemburg.

RAZ is op de hoogte dat Turkije meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen opvangt en ze tegemoet komt in hun benodigdheden. “De RAZ waardeert dit. Turkije speelt een cruciale rol voor Europa.”

De vluchtelingendeal met Turkije werpt zijn vruchten af, verklaarde RAZ. “Het is nodig dat deze deal in stand wordt gehouden, omdat sprake is van een doeltreffende samenwerking.”

Dankzij Turkije is de illegale vluchtelingenstroom naar Europa grootschalig afgenomen en zijn levensverliezen in de Egeïsche Zee voorkomen.

Belofte

Turkije heeft de beloofde Europese miljarden euro’s, die geheel bestemd zijn voor vluchtelingen, nog steeds niet ontvangen. Het land doet alles uit eigen zak. De buitenlandse (financiële) steun is niet noemenswaardig klein, meldt de Turkse regering. Turkije zorgt ook voor het onderwijs van honderdduizenden Syrische kinderen.

 

 © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LUXEMBURG  | Gepubliceerd: 26-06-2018

Jun 26, 2018
Loading posts...