<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 14, 2019

Europa moet Turkije sneller betalen voor vluchtelingenopvang

De EU zal de financiële hulpstroom naar vluchtelingen in Turkije moeten versnellen en verhogen, zei de Turkse vice-minister van Buitenlandse Zaken, Faruk Kaymakçı, zaterdag.

Kaymakçı, die ook directeur is van EU-zaken, zei tegen buitenlandse verslaggevers: “We waarderen de fondsen die door de EU worden verstrekt. Maar ik zal het aan uw oordeel overlaten. Tot nu toe heeft de migratiecrisis ons [Turkije] meer dan 40 miljard dollar gekost [uit eigen zak].”

“De EU heeft het sinds maart 2016 slechts over 6 miljard euro [6,6 miljard dollar]. En daarvan is de eerste 3 miljard euro volledig toegewezen, waarvan tot nu toe slechts 2 miljard euro de Syriërs heeft bereikt”, liet de Turkse vice-minister weten. “De resterende 1 miljard is in afwachting.”

Kaymakçı onderstreepte dat zelfs de volledige 6 miljard euro niet genoeg zou zijn om de situatie van de Syrische vluchtelingen op te lossen: “De EU moet deze geldstroom versnellen en ook de financiering verhogen.”

Hij benadrukte dat Ankara en Brussel moeten blijven samenwerken om de migratiecrisis aan te pakken. Turkije vangt op eigen kracht 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen op.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 14-12-2019

Dec 14, 2019
Loading posts...