<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 27, 2017

Europa in paniek nu Turkije hard terugslaat na Grieks besluit

Het Griekse besluit acht gevluchte coupplegers uit Turkije niet uit te leveren heeft voor flinke woede gezorgd in Ankara. Turkije is op zijn beurt met een tegenzet gekomen die heel Europa zal gaan voelen, meldt de Turkse NTV-Europaverslaggever Kayhan Karaca. 

Turkije gaf al aan dat de betrekkingen ernstig kunnen verslechteren als Griekenland de gevluchte coupplegers, die de Grieken om asiel hebben gevraagd, niet zou uitleveren. Nu dat is gebeurd, bereidt Turkije zich voor op sancties.

“De nodige maatregelen zullen worden getroffen, waaronder ook de opschorting van de vluchtelingendeal met Griekenland. Wij kunnen niet meer positief kijken naar landen die coupplegers opvangen en steunen. Het Griekse besluit is politiek gemotiveerd”, liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, vrijdag weten.

“Dat gemompel over rechtsstaat en rechtvaardigheid, dat bestaat niet daar. Acht landverraders en coupplegers worden behandeld alsof ze een kleine misdaad hebben gepleegd. In geen een wet of grondwet staat dat terroristen en coupplegers beschermd en gesteund dienen te worden [in een ander land]”, voegde de Turkse minister daaraan toe. “Griekenland is vanaf nu in onze ogen een terreursteunend land. Het is ook bekend dat Griekenland PKK-terroristen heeft opgevangen en ruimte biedt aan DHKP-C terreurkampen.”

Europa

De Europese Unie (EU) is vrijdag dringend met een reactie gekomen nadat bekend is geworden dat Turkije de vluchtelingendeal zal opschorten na de Griekse uitdaging, meldt Kayhan Karaca van NTV.

“Zojuist heeft de EU laten weten erin te geloven dat Turkije de deal in stand houdt met Griekenland. Dit is een boodschap aan Ankara. Opschorting van de deal met Griekenland betekent in de praktijk opschorting van de deal met Europa. Dit is een ramp voor Europa. Er hangt nu paniek in de lucht achter de schermen van de EU. Men verwacht meer informatie van de Turkse regering”, aldus Karaca.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 27-01-2017

Jan 27, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...