<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 24, 2021

Europees land koopt 24 Turkse drones

EU-lidstaat Polen heeft besloten om 24 Turkse drones aan te schaffen. De Poolse president Andrzej Duda bezoekt maandag Turkije voor de overeenkomst.

Het gaat om de succesvolle tactische onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) Bayraktar TB2. De nieuwe Turkse defensieproducten worden gezien als gamechangers en zijn vaker internationaal ingezet tijdens antiterreurmissies en om een einde te maken aan illegale bezettingen.

Het was de Poolse defensieminister Mariusz Blaszczak die zaterdag heel enthousiast berichtte over de deal met Turkije. “Er komt binnenkort goed nieuws. Stay tuned!”, berichtte de Poolse minister.

Selçuk Bayraktar

De genie achter de Turkse drones is Selçuk Bayraktar, directeur van fabrikant Baykar en tevens de schoonzoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Bayraktar is vorige week “de Steve Jobs van Turkije” genoemd op de Chinese staatstelevisie CCTV. (LEES meer)

Bayraktar heeft de ontwikkeling van een veel grotere drone met een startgewicht van maar liefst 5,5 ton, de AKINCI, ook voltooid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-05-2021

May 24, 2021
Loading posts...