<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2019

Europese bank investeert miljard euro in Turkije: ‘Prachtig’

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) is van plan om dit jaar een miljard euro (1,14 miljard dollar) te investeren in Turkije.

Dat liet EBRD-topfunctionaris Arvid Tuerkner dinsdag in een exclusief interview weten.

“2018 was een uitdagend jaar. Een jaar van geopolitieke spanningen, economische vertraging, dramatische valutadaling en afnemend beleggerssentiment. Maar de EBRD bleef sterk betrokken bij de Turkse economie.”

De bank heeft in 2018 ook een miljard euro geïnvesteerd in 34 projecten in Turkije. “Voor 2019 willen we hetzelfde investeringsniveau handhaven van ongeveer een miljard euro.”

Tuerkner liet ook weten dat de bank ook de steun voor financiering in lokale valuta in Turkije heeft verhoogd tot een derde van de totale investering in het land. EBRD zal zich dit jaar vooral richten op exportgedreven industrieën en landbouw in Turkije.

De topfunctionaris prees ook de sterke economische fundamenten en jonge demografische kenmerken van Turkije.

“Ondanks de turbulentie zijn de sterke [economische] fundamenten van Turkije nog steeds aanwezig. De strategische geografische ligging is niet alleen een zegen voor de handel – het geweldige klimaat en de geweldige cultuur maken Turkije ook tot een prachtige toeristische bestemming. Ik denk dat het land hoge inkomstenverwachtingen uit het toerisme heeft dit jaar.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 22-01-2019

Jan 22, 2019
Loading posts...