<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 10, 2021

Europese Turken massaal naar Turkije

Sinds juni zijn meer dan 400.000 Turken die in het buitenland wonen Turkije binnengekomen via de noordwestelijke provincie Edirne. Er is sprake van een drukte bij de grenspoorten.

Dat verklaarde de lokale autoriteiten donderdag.

Ali Uysal, plaatsvervangend gouverneur van Edirne en een beheerder bij de Kapikule-grenspoort van de provincie, vertelde in een interview dat de stroom van Europese Turken aanhoudt. “In de afgelopen twee jaar was het aantal vakantiegangers vanwege de coronapandemie laag. Dit jaar denk ik dat we 2018 en 2019 zullen overtreffen.”

Er wordt in de aankomende dagen een grotere drukte verwacht, zei Uysal. “Met name door het naderende Offerfeest (Eid al-Adha).”

Het Islamitische Offerfeest begint op 20 juli en duurt vier dagen.

Zo’n beetje alle arriverende Europese Turken reageren zeer trots en blij te zijn hun vaderland weer te kunnen bezoeken. Zij werden deze week ook verrast door de aanwezigheid van de Turkse technologieminister Mustafa Varank en parlementariër Zafer Sarıkaya van de Turkse regeringspartij en tevens ondervoorzitter van YTB, de overheidsinstantie gericht op Turken in het buitenland.

Nederland

Vanuit Nederland gaan ook een relatief groot aantal Turken met de auto naar Turkije. Voor wie de luchtroute kiest, heeft ook een ruime keuze omdat Turkish Airlines sinds kort wekelijks 70 keer vliegt tussen Turkije en Nederland. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-07-2021

Jul 10, 2021
Loading posts...