<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 18, 2019

Ex-topmanager VW en GM sluit zich aan bij automerk van Turkije

De initiatiefgroep die de Turkse auto realiseert, TOGG, heeft de voormalige topmanager van onder andere Volkswagen (VW) en General Motors (GM), Sergio Rocha, als operationeel directeur aangesteld, zo maakte de groep zondag bekend.

Rocha zal verschillende afdelingen binnen de groep leiden, zoals productplanning, programmabeheer, inkoop, integraal ketenbeheer, fabricagetechniek en productieactiviteiten. Hij is bekend van talloze projecten op drie continenten – Amerika, Europa en Azië.

De Turkse autogroep, opgericht in 2018 als ngo om elektrische, autonome, en zogeheten connected-voertuigen te ontwikkelen, omvat vijf reuzen uit de Turkse industrie – Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell en Zorlu Holding – evenals de Unie van Kamers en Beurzen van Turkije (TOBB).

Rocha, opgeleid in werktuigbouwkunde en industriële techniek, heeft ervaring in verschillende functies bij de wereldwijde autogiganten VW en GM, waar hij 37 jaar verbleef en zijn carrière daar beëindigde als president, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van GM Zuid-Korea.

Voor TOGG was hij twee jaar operationeel directeur van een Indiaas initiatief voor elektrische voertuigen.

Bestuursvoorzitter van TOGG Gürcan Karakaş reageert dat ze werken met een team van wereldklasse. “In deze zin is het een zeer belangrijke ontwikkeling dat Sergio Rocha zijn ervaring van veel wereldwijde projecten naar onze organisatie brengt. Rocha zal aanzienlijk bijdragen aan de doelstellingen van TOGG.”

Karakaş laat ook weten dat zijn team bestaat uit zeer ervaren ingenieurs met 13 tot 15 jaar ervaring.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 18-11-2019

Nov 18, 2019
Loading posts...