<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 20, 2016

Expert: Turkije wacht een mooie toekomst

De internationale econoom, energiedeskundige en media-commentator Cornelia Meyer heeft gezegd dat Turkije een mooie toekomst wacht.

Meyer, tevens CEO van MRL Corporation in Engeland, wees erop dat de geografische ligging van Turkije het land een van de belangrijkste transporteurs van energie ter wereld maakt. “Vijf procent van de geproduceerde ruwe aardolie ter wereld stroomt via Turkije. Als olie en gas uit Iran de wereldmarkt instromen, zal transport daarvan enkel via Turkije kunnen”, legde Meyer uit.

Meyer, ook commentator zakelijk nieuws voor onder andere de BBC en Fox, liet weten dat dankzij de geografische ligging van Turkije het land veel te zeggen heeft en niet iedereen daar zomaar in de buurt kan komen. “Turkije heeft het potentieel om grote dingen te doen in de regio. Maar daarvoor moet het daar in de regio wel wat rustiger worden [Midden-Oosten].”

De econoom, energiedeskundige en media-commentator had ook iets te zeggen tegen Turken: “Turkije wacht een mooie toekomst. Jullie kunnen de mensen zijn die Syrië gaan helpen herbouwen en kunnen ervoor zorgen dat Iran de westerse wereld bereikt.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Sep 20, 2016
Loading posts...